Sport

Incertitudinile planeaza si la inceputul noului sezon la Dacia Unirea Braila

Incertitudinile planeaza si la inceputul noului sezon la Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci al sezonului, după un egal pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu, ambele formaţii salvându-se în urma remizei. 

Bucuria menținerii în Liga a 2-a a trecut, iar la Dacia Unire Brăila au reapărut problemele financiare, de care clubul s-a lovit la fiecare început de sezon sau în pauza de iarnă.

Insuficienta finanţare se pare că va afecta activitatea şi în perspectiva apropiată, motiv pentru care nu s-au putut începe negocieri pentru noi contracte, noi jucători. În perioada următoare se va trece la discuţii lămuritoare cu autorităţile locale, iar în funcţie de răspunsul lor se va lua, împreună cu Asociaţia Suporterilor, decizia finală privind echipa de seniori„, scrie conducerea clubului Brăilei pe site-ul oficial.

În cursul zilei de ieri, reprezentanți de la Asociația Suporterilor Dacia Unirea Brăila au fost în audiență la Consiliul Județean pentru a discuta cu privire la finanțarea echipei.

În urma discuțiilor cu președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, acesta a avut toată bunăvoința și deschiderea cu privire la echipă, dar au întâmpinat dificultăți la discuțiile cu membrii comisiei care a aprobat regulamentul privind finanțarea sportului, în sensul că aceștia au rețineri în a modifica regulamentul pentru a se permite finanțarea tuturor categoriilor de cheltuieli generate de activitatea echipei.

În comunicatul postat pe pagina clubului de fotbal Dacia Unirea Brăila, conducerea acestuia anunţă că în toată această perioadă, împreună cu Asociaţia Suporterilor Dacia Unirea Brăila, au creionat diverse proiecte pentru sezonul următor, proiecte din păcate afectate de insuficienta finanţare.

[quote]Acelaşi lucru se pare că va afecta activitatea şi în perspectiva apropiată, motiv pentru care nu s-au putut începe negocieri pentru noi contracte, noi jucători etc.

În perioada următoare se va trece la discuţii lămuritoare cu autorităţile locale iar în funcţie de răspunsul lor se va lua, împreună cu Asociaţia Suporterilor, decizia finală privind echipa de seniori.

În rest, anunţăm proprii juniori, părinţi, suporteri, sponsori, că Centrul de copii şi juniori îşi VA CONTINUA activitatea INDIFERENT de situaţia echipei de seniori şi indiferent de minciunile aruncate pe piaţă de “prietenii” noştri din jur, cărora le vom răspunde la momentul potrivit.

ÎMPREUNĂ SUNTEM DACIA UNIREA BRĂILA![/quote], scrie în comunicatul clubului de fotbal brăilean.

Brăila are echipă înființată acum 99 de ani, iar în Liga a 2-a activează neîntrerupt din 2010.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •