Cultura

Incep inscrierile pentru preselectia la Festivalul George Grigoriu

Incep inscrierile pentru preselectia la Festivalul George Grigoriu
Incep inscrierile pentru preselectia la Festivalul George Grigoriu
Incep inscrierile pentru preselectia la Festivalul George Grigoriu

Centrul de Creație Brăila anunță că în perioada 20-22 mai 2016 se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „GEORGE GRIGORIU” Brăila. Festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii uşoare autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaţionale. Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului.banner_festivalul-international-de-muzica-usoara-george-grigoriu-braila-editia-a-xii-a

Concursul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani, împliniți până la data preselecției şi se desfăşoară cu acompaniament orchestral. Laureaţii ediţiilor precedente nu pot participa la concurs. De asemenea, în cazul participării unui concurent la două ediţii consecutive ale festivalului, o a treia participare nu mai este posibilă. La solicitarea Organizatorului, câștigătorul Trofeului de anul trecut, italianul Amato Scarpellino, va susţine un microrecital la ediţia din acest an a Festivalului.

Regulamentul Concursului poate fi găsit la www.festival-george-grigoriu.ro; www.centruldecreatiebraila.ro www.cjbraila.ro .

Preselecția pentru concurenții din România se va efectua în baza Dosarului de înscriere transmis prin e-mail la adresa [email protected], până pe data de 24 martie 2016, sau prin depunerea directă a Dosarului de înscriere, la locul efectuarii Preselecției, în data de 26 martie 2016, începând cu ora 10, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, Bucureşti, în faţa juriului Concursului.

Dosarul de preselectie va conţine: copie după cartea de identitate; fişa de înscriere (anexă la prezentul regulament); piesele muzicale aferente fișei de înscriere în format .mp3 sau .wma; 2 fotografii artistice de înaltă rezoluție. Cazarea, masa şi contravaloarea transportului pe timpul preselecţiei vor fi suportate de către concurenţi.

Concurentii declarati admiși în urma Preselecției vor achita o taxă de participare la concurs, prin virament bancar, până la data de 8 mai 2016. Cuantumul taxei de participare și conturile în care va fi virată aceasta vor fi comunicate pe site-ul Instituției, odată cu publicarea listei concurentilor admiși în urma Preselecției. Neachitarea taxei de înscriere, în termenul prevăzut, atrage eliminarea din concurs.

În urma preselecţiei vor rămâne în concurs un număr de 24 concurenţi stabiliţi de juriu. Lista concurenților admiși în urma preselecției va fi publicată pe site-urile Festivalului George Grigoriu, al Centrului de Creație și al Consiliului Județean Brăila, în termen de o săptămână de la preselecție. Ordinea intrării în concurs se decide prin tragere la sorţi. Concurenţii vor respecta întocmai precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs şi repetiţii.

Concurenţi români vor avea pregătite pentru concurs două piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat, dintre care una din creaţia compozitorului George Grigoriu. Aceasta poate fi obţinută de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul de Creaţie Brăila pe suport digital sau hârtie. Nu sunt admise compoziţiile proprii.

Se acordă următoarele premii:

Trofeul George Grigoriu – 5.000 euro

Premiul I – 2.500 euro

Premiul II – 2.000 euro

Premiul III – 1.500 euro

3 menţiuni a câte 500 euro

Mai pot fi acordate și alte premii din alte surse și sponsorizări. Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile conform legislației române în vigoare la data acordării acestora. Premiile vor fi oferite în RON, la cursul BNR din data decernării lor iar plata premiilor se face prin virament, în conturile comunicate de concurenți. Comisioanele bancare, aferente transferului premiilor, vor fi suportate de către Organizator.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •