Sport

Inca o infrangere pentru Victoria Traian, dupa ce la pauza au fost la egalitate cu Progresul Spartac

Inca o infrangere pentru Victoria Traian, dupa ce la pauza au fost la egalitate cu Progresul Spartac

Progresul Spartac s-a impus vineri după amiază cu scorul de 3-1(1-1) în fața celor de la Victoria Traian, în etapa a XIX-a din seria a II-a a Ligii a 3-a la fotbal. Această înfrângere este a 19-a pentru Victoria Traian în acest eșelon fotbalistic, dar au reușit să înscrie pe terenul uneia dintre candidatele la promovarea în Liga a 2-a.

Progresul a deschis scorul repede, în minutul 13, după o incursiune a lui Dițu pe partea stângă. Acesta a centrat perfect în careu, unde Nechita, a pus latul și a marcat pentru 1-0. După deschiderea de scor, bleu-albaștrii au continuat să domine teritorial. Ehipa din Traian s-a apărat bine, jucând în linie în faza de apărare, fapt care i-a surprins deseori pe progresiști în poziție afară din joc. Atacanții progresiști au fost surprinși de cel puțin 10 ori în poziție afară din joc, în timp ce oaspeții au fost foarte timizi în acțiunile ofensive. La prima incursiune a celor de la Victoria Traian în jumătatea adversă, Răduță a ieșit dintre buturi ca un libero și a respins.

Gazdele au continuat să se joace cu ocaziile, iar pe finalul reprizei, în minutul 39, Victoria Traian au reușit, contrar cursului jocului, egalarea. Costel Roșu a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea ducându-se la vinclu, 1-1, rezultat care avea să se înregistreze și la finalul primelor 45 de minute ale meciului

Antrenorul Andrei Erimia a schimbat la pauză trei jucători, introducându-i pe Geană (care a preluat și banderola de la Stanciu), Apostol și Militaru. Aceștia au iuțit jocul, iar rezultatul s-a văzut imediat. În minutul 50, la un un-doi, Lixandru a fost agățat în careu, obținând o lovitură de pedeapsă. Donca a transformat cu siguranță și a readus pe Progresul Spartac în avantaj. În minutul 53, Militaru a sprintat pe extrema dreaptă, a centrat prin fața porții pe partea opusă, de unde Dițu a marcat în poarta goală.

Gazdele au continuat să atace, Stoian având o incursiune solitară și, după câteva driblinguri, a șutat în plasa laterală. Militaru, la o centrare, a reluat cu capul mult pe lângă, deși erau trei oechipieri demarcați, singuri cu portarul advers, în timp ce Boiangiu a trimis de două ori balonul în stâlpii porții echipei din Traian.

Spre final, Militaru a scăpat singur cu portarul Tunea dar, în ciuda insistențelor sale, nu a reușit să înscrie al patrulea gol al gazdelor.

Progresul Spartac: Răduță – Georgescu, Stoian, Leafu, Lixandru – Frangu (min. 46 Geană), Donca (min. 75 Grigore) – Nechita (min. 46 Apostol), Boiangiu, Dițu – Stanciu (min. 46 Militaru).

Celelalte rezultate înregistrate în această etapă au fost:

ACSM Olteniţa – Axiopolis Sport Cernavodă 0-1 (0-0). A marcat Marius Fotescu (35)
FCSB 2 – Sportul Chiscani 0-0
Înainte Modelu – Unirea Slobozia 0-1 (0-0). A marcat Vasile Bucă (68)
Metalul Buzău – FC Voluntari 2  0-2 (0-2). Au marcat: Mario Dumitru (8), Patrick Niţă (25)
Delta Dobrogea Tulcea – Agricola Borcea 1-2 (1-0). Au marcat: Robert Pâslaru (30) / Marian Şerban (60), Adrian Grigore (85)
CSM Râmnicu Sărat – ASSCS Farul Constanţa 2-2 (1-0). Au marcat: Ionuţ Sava (15), Iulian Burghelea (74) / Claudiu Dragu (69), Raphael Stănescu (77)

Săptămâna viitoare, ambele echipe brăilene vor juca acasă. Sportul Chiscani va juca vineri, 13 aprilie, de la ora 17.00, cu ACSM Oltenița. Victoria Traian va juca sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 17.00, cu ACS FC Delta Dobrogea Tulcea, penultima clasată, în care echipa brăileană speră să spargă gheața și să obțină prima victorie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •