Cultura

In luna mai se desfasoara concursul national de pian „Virtuozii”

In luna mai se desfasoara concursul national de pian „Virtuozii”
In luna mai se desfasoara concursul national de pian "Virtuozii"
In luna mai se desfasoara concursul national de pian „Virtuozii”

In perioada 17-18 mai, la Braila se desfasoara cea de-a cincea editie a Concursului National de Pian „Virtuozii”. In aceasta competitie se pot inscrie copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 16 ani. Organizatorii concursului sunt Consiliul Judetean Braila si Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu”.
Si in acest an, Consiliul Judetean Braila si Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu”, organizeaza in zilele de 17-18 mai 2013, a V-a editie, a Concursului National de Pian “Virtuozii”. “Proiectul se doreste o modalitate de incurajare si stimulare a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 16 ani, care studiaza pianul in cadrul scolilor populare de arte, palatelor copiilor, liceelor de arta si care au atins un nivel mediu si bun profesional. Editia anterioara a concursului s-a bucurat de o participare numeroasa, inscriind 115 de concurenti, ce au reprezentat 15 de judete ale tarii: Buzau, Bucuresti, Braila, Galati, Teleorman, Tulcea, Constanta, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Botosani, Vrancea, Mures, Dambovita si Arges. Ca la fiecare editie juriul este compus din personalitati ale vietii muzicale romanesti si profesori din licee de specialitate. Concursul este cuprins in Agenda Culturala 2013, a Consiliului Judetean Braila”, a declarat George Romeo Bunea, directorul Scolii Populare de Arta Braila.
Pentru inscriere in concurs, participantii vor trimite pana la data de 12 mai 2013, (data postei), pe adresa: Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu”, str. Marasesti nr. 1, Braila, cod: 810 025, urmatoarele: formularul de inscriere (fisa de inscriere). De precizat ca fisa de inscriere si regulamentul pot fi descarcate in format PDF si de pe site-ul: www.vespasianlungu.ro.
Concursul este structurat in doua sectiuni: A si B. Sectiunea A – dedicata participantilor care studiaza pianul in scoli populare de arta, centre culturale, camine culturale, case de cultura, sistem privat; Sectiunea B – dedicata participantilor care provin din scoli si licee cu profil vocational (pian), care au atins un nivel profesionist, mediu sau bun. Se vor acorda Trofeul “Virtuozii 2013”, premii, mentiune, premiul special precum si premii de participare. In situatia in care doi sau mai multi concurenti obtin punctajul maxim, acestia vor sustine o proba de baraj, care consta in interpretarea unei singure piese la alegerea candidatului (piesa poate fi si din afara repertoriului de concurs). De asemeni se vor acorda diplome, plachete si medalii pentru fiecare categorie, in functie de punctajul obtinut. Premiile vor fi inmanate in cadru festiv la sfarsitul evaluarii fiecarei grupe a concursului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.