ProBr

In asteptarea primului succes in faza semifinala

In asteptarea primului succes in faza semifinala
In asteptarea primului succes in faza semifinala
In asteptarea primului succes in faza semifinala

CS Cuza Sport Brăila a plecat la București pentru întâlnirea cu Știința având încredere că pot obține o victorie în deplasare, după jocul bun din meciul cu Olimpic Baia Mare, deși pierdut la 6 puncte. Cu experimentatul jucător Ștefan Vasile aflat ”în mână”, gazdele au reușit să se impună la o diferență de 31 de puncte, deși realitatea din teren n-a fost chiar așa de evidentă, diferența fiind făcută de reușitele de la 3 puncte ale bucureștenilor. Știința s-a impus în fața brăilenilor cu 101-72 (23-15, 26-20, 23-18, 29-17), bucureștenii marcând 12 coșuri de 3 puncte, față de numai 5 în dreptul brăilenilor. IMG_0973

Meciul a început cu ratări la ambele panouri, iar Vasile a marcat primele puncte cu un coș de la distanță. Brăila a revenit și a trecut în avantaj pentru prima și ultima dată după un coș marcat de Lungu și două libere transformate de Țelinoiu. Tăbăcaru a ratat de sub panou posibilitatea ca Brăila să se distanțeze și gazdele au trecut în avantaj printr-o altă execuție de la 3 puncte realizată de veteranul Cristian Crăciun, antrenorul gazdelor care a ținut să fie pe teren la meciul cu echipa din Brăila. Tot o aruncare de la 3 puncte a lui Ștefan a marit diferența la 9-4, pentru ca la jumătatea sfertului I Știința să ajungă la un avans de 14 puncte, scor 18-4.IMG_0985

Elevii lui Mircea Totolici s-au trezit din pumni și cu două minute înaintea finalului primului sfert s-au apropiat la 6 puncte, scor 19-13. La finalul primelor 10 minute tabela arăta 23-15, după ce Cezar Sandu n-a reușit să înscrie la o aruncare de 3 puncte la ultimul atac al Brăilei.

În sfertul al doilea, după un început echilibrat, la jumătatea sfertului Știința s-a detașat la 19 puncte, scor 41-22. Olaru are o pătrundere terminată cu coș marcat, iar în cădere se accidentează și meciul a fost întrerupt pentru câteva minute, până când jucătorul Științei s-a ridicat. Brăilenii au marcat 7 puncte consecutive și de la 43-24 s-au apropiat la 43-31, iar la pauza mare scorul să fie 49-35. IMG_1005

După pauză, primul coș a fost marcat de Tudorache, dar brăilenii n-au reușit să se apropie mai mult, gazdele refăcând diferența de 19 puncte, scor 56-37, după un coș de 3 puncte marcat Forreiter, un junior pe care Totolici l-a dorit în vară la Brăila. Diferența s-a mărit la 24 de puncte la jumătatea sfertului III, scor 63-39. Cu 10 secunde înaintea finalului Lungu a interceptat o minge și s-a dus cu ea până în coș, scorul la finalul sfertului 3 fiind 72-53.

În debutul ultimului sfert a intervenit precipitarea și mai mare în echipa brăileană, care se simțea frustrată de faptul că echipei gazdă le intra aproape orice aruncare de 3 puncte și au marcat primele puncte abia după aproape trei minute și jumătate de joc. Avansul Științei s-a mărit la jumătatea ultimului sfert la 26 de puncte, scor 84-58. Țelinoiu și Lungu au marcat pentru Brăila două coșuri de 3 puncte, apoi Lungu a mai înscris un coș de două puncte și a redus diferența la 20 de puncte cu două minute înaintea finalului, scor 86-66. Încercările elevilor lui Mircea Totolici de a reduce din proporțiile scorului s-au lovit de refuzul mingei de a intrat prin inel, în timp ce gazdelor le intra tot, iar rezultatul final a fost 101-70.

Știința București: Ștefan Vasile – 37 puncte ( 6 coșuri de 3 puncte), Szabolcs Forreiter – 12 (2×3 puncte), Cristian Crăciun -12 (1×3), Andei Vizitiu -10 (1×3), Alin Olaru -9 (1×3), Mihnea Andrei -9 (1×3), Ștefan Bîrloveanu -7, Adrian Filovici -5.

Cuza Sport Brăila: Bogdan Golat -16, Claudiu Lungu -12 (1 coș de 3 puncte), Ciprian Țelinoiu -12 (2×3), Horia Tăbăcaru -11 (1×3), Bogdan Cezar Sandu -10, Florin Ilicov -5 (1×3), Daniel Tudorache -2, Aurel Similache -2. Au mai jucat Cătălin Bordei și Florin Voiculeț.

La Știința București au jucat și cei doi jucători care în vară au plecat de la Cuza Sport Brăila, Mihnea Andrei și Eugen Panțuru, ultimul fiind considerat cel mai bun produs al clubului brăilean, dar acesta a ales să joace pentru Știința București, el fiind student la Institutul Politehnic București.  IMG_0941

În celelalte două meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele:

BC Municipal Olimpic Baia Mare – CSM Ploiești 96-79

BC Timba Timișoara – Poli Iași 74-60.

1. BCM Olimpic Baia Mare – 3/1
2. CSM Ploiești – 3/1
3. BC Timnba Timișoara – 2/2
4. Politehnica Iași – 2/1
5. Știința București – 1/3
6. Cuza Sport Brăila – 0/3

Confruntarea dintre Cuza Sport Brăila și Poli Iași a fost amânată pentru data de 27 martie.

În ultima etapă a turului fazei semifinale a Ligii 1 la baschet masculin, CS Cuza Sport Brăila va juca acasă cu BC Timba Timișoara. Speranțele baschetbaliștilor brăileni sunt ca începând cu acest meci să poată juca în Sala Polivalentă Danubius, unde să obțină prima victorie din seria de trei meciuri consecutive pe teren propriu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •