Sport

Impreuna pentru sport – Cupei Danubius Braila la Brazilian Jiu Jitsu

Impreuna pentru sport – Cupei Danubius Braila la Brazilian Jiu Jitsu

In aceasta sambata va avea loc incepand cu ora 09.00 , in sala mare a Liceului cu Program Sportiv din Braila, doua evenimente importante pentru artele  martiale din Romania. 

Sambata 31 martie, sala LPS Braila va fi gazda Cupei Danubius Braila la Brazilian Jiu Jitsu, ajunsa la cea de a VI-a editie, dar si, in premiera la Braila, Cupa Romaniei la Pangration Athlima, aflata la prima editie. Competitiile sunt organizate de Asociatia Clubul Sportiv Daos Combat împreună cu Federatia Română de Pangration Athlima.

Concursul se va desfasura in sistemele PALAISMATA, POLYDAMAS, IMIEPAFIS,PLERIS AGON si KATO PANGRATION, iar arbitrajul va fi asigurat de arbitri atestati international (WPAF).

Despre aceste doua evenimente Daniel Cernat, presedintele clubului Daos Combat, a spus ca se poate declara norocos pentru ca reuseste sa faca zi de zi ceea ce ii place, si anume sa se ocupe de artele martiale, sa le practice, sa le impartaseasca si altora si nu in ultimul rand sa le poata da sansa celor care o practica sa isi testeze tehnicile in mod organizat legal, in deplina siguranta.

Brazilian Jiu Jitsu pe intelesul tuturor

Jiu Jitsu Brazilian este o  arta martiala ce presupune submiterea adversarului (fara a-l lovi). Cunoscut ca si BJJ, dupa precurtarea  din limba engleza (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazeaza pe lupta la sol si  care, prin folosirea tehnicilor articulare si a strangularilor, il forteaza pe oponent sa renunte la lupta. Pe principiul folosirii  cat mai eficiente a tehnicii si in special a parghiilor, in dauna calitatilor fizice (greutate,forta exploziva, alonja etc. ), un practicant fara atribute fizice de exceptie are sanse de reusita ridicate in lupta , in fata unui adversar superior din punct de vedere fizic.

Brazilian Jiu Jitsu este un sport atat pentru adulti cat si pentru copii, ce dezvolta abilitati sociale si fizice, spiritul de echipa, performanta fizica , agilitatea mentala, dezvoltarea caracterului si a personalitatii, vor invata sa gandeasca si sa actioneze pentru a avea reale sanse de reusita in viata.

[quote]Noi ca si organizatori, mentori si antrenori jucam un rol cheie in educatia tinerilor si copiilor practicanti de sport fiind motoarele care sustin dinamica grupului si liderilor care conduc spre performanta. Astfel ca pana in prezent acest sport a a adus Brailei nu mai putin de 7 titluri de Campioni Europeni.

Despre Cupa Danubius Braila la BJJ, pot spune ca e a doua cupa ca importanta in acest sport din Romania ca si valoare si numar de participanti, care anul acesta  a trecut de 300, sportivi prezenti de la peste 25 de cluburi din Bucucresti, Timisoara, Cluj, Craiova, Pitesti, Brasov, Bistrita, Barlad, Mangalia, Constanta, Focsani, Galati, Braila si Republica Moldova.

In ceea ce priveste Cupa Romaniei la Pangration Athlima, va pot spune ca acest sport desi este unul antic,  provenit din Grecia inca de la primele jocuri olimpice.

In Romania a aparut acum in jur de 10 ani si anul acesta am reusit sa fim si noi membri fondatori ai acestei Federatii Romane la Pangration  Athlima . Aceasta fiind prima cupa a Romaniei organizata si totusi aduna la start un numar de peste 150 de sportivi de la 8 cluburi din tara. E un sport spactaculos cu 4 probe distincte ce cred ca va prinde la public.

Vreau sa le multumesc pe aceasta cale putinilor sponsori  ce au contribuit la realizarea acestor doua evenimente, parintilor pentru increderea acordata , membrilor clubului organizator si sa promit ca la anul o sa o facem si mai bine. [/quote] a declarat presedintele clubului sportiv organizator, Daniel Cernat.

Competiţia se va desfăşura individual, pe o suprafaţă de luptă, la categoriile de vîrstă şi greutate:

Categoria de vîrstă – 9, – 15, (născuţi 2006 / 2002) – timp de luptă 2 min. Golden Score maxim 1 min., IMIEPAFIS ,KATO PANGRATION
– 9 ANI MASCULIN/FEMININ -25kg,-30kg,+30kg
– 11 ANI FEMININ: – 30 KG, – 38 KG, + 38 KG
– 11 ANI MASCULIN: – 30 KG, – 38 KG, + 38 KG
– 15 ANI FEMININ: – 44 KG, – 50 KG, + 50 KG
– 15 ANI MASCULIN: – 44 KG, – 55 KG, + 55 KG

Categoria de vîrstă – 18, + 18 (născuţi 1999/ înainte de 1999) – timp de luptă 3 min. Golden Score maxim 3 min., IMIEPAFIS,KATO,PLERIS
– 18 ANI FEMININ: – 52 KG, – 63 KG, + 63 KG
– 18 ANI MASCULIN: – 60 KG, – 73 KG, – 81 KG, + 81 KG
+ 18 ANI FEMININ: – 55 KG, – 62 KG, + 62 KG
+ 18 ANI MASCULIN: – 62 KG, – 77 KG, – 85 KG, + 85 KG

PALAISMATA (1+1):
– 12 ANI FEMININ, MASCULIN, MIXT
– 18 ANI FEMININ, MASCULIN, MIXT
+ 18 ANI FEMININ, MASCULIN, MIXT

POLYDAMAS (1+3):
– 18 ANI FEMININ, MASCULIN, MIXT
+ 18 ANI FEMININ, MASCULIN, MIXT

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •