Sport

HC Dunarea la un pas de un egal, care ar fi trimis medaliile de argint la Cisnadie

HC Dunarea la un pas de un egal, care ar fi trimis medaliile de argint la Cisnadie

HC Dunărea Brăila a fost la un pas de a produce o surpriză în ultima etapă a Ligii Florilor la handbal feminin și să trimită medaliile de argint în acest sezon la Cisnădie. La finalul partidei SCM Craiova a primit însă medaliile de argint în aplauzele galeriei care a însoțit-o la acest meci și acordurile cântecului ”Campioana unei mari iubiri”.

La prezentarea echipelor, toate jucătoarele au primit câte un buchet de flori din partea conducerii clubului HC Dunărea, iar jucătoarele care vor pleca de la Brăila la sfârșitul acestui sezon au primit câte o plachetă în semn de mulțumire.

Echipa pregătită de Florentin Pera a avut șansa la ultimul atac să egaleze într-un meci în care SCM Craiova a condus în permanență, dar Shteriova s-a grăbit cu un șut de la 10 metri, irosind oportunitatea de a egala și de a aduce un punct la care puțini sperau la începutul meciului. În cele din urmă SCM Craiova a câștigat la Brăila cu 21-20 și a intrat în posesia medalilor de argint, într-un sezon excepțional în care echipa lui Borgan Burcea a câștigat în premieră Cupa EHF.

Oltencele au început în stil de mare campioană meciul din Sala Danubius din Brăila și au deschis scorul în minutul 2 prin Klikovac, care s-a accidentat și a părăsit terenul pe brațe. În minutul 4 oaspetele aveau 3-0, iar Pera a cerut timp de odihnă, dar cele care au marcat următorul gol au fost tot SCM Craiova prin Trifunovic.

. Brăila a marcat primul gol abia în minutul 10 prin Berescu, scor 1-4. HC Dunărea s-a apropiat la două goluri în minutul 18, după ce Munteanu a înscris pentru 5-7.

La scorul de 7-10 Alina Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri, pe care a parat-o Stanciu. La pauză scorul a fost 8-11, primele 30 de minute încheindu-se cu o altă ratare de la 7 metri, de data aceasta Stanciu a parat aruncarea Cristinei Gheorghe.

În partea a doua HC Dunărea a intrat mai bine în joc și în minutul 34 s-a apropiat la un singur gol, scor 10-11, dar Trifunovic a marcat imediat și și-a dus echipa la două goluri avantaj. În minutul 37 SCM Craiova a refăcut avansul de trei goluri, scor 11-14, iar în minutul 41 s-au distanțat la patru goluri, scor 12-16.

La scorul de 14-17 Cătălina Preda a aruncat în bară de la 7 metri, iar oaspetele s-au distanțat la cinci goluri, 14-19 în minutul 46, după un gol marcat de Valentina Ardean Elisei. Berescu a marcat apoi pentru Brăila, iar Medvedova a apărat o aruncare de la 7 metri executată de Elisei. Corban a redus apoi handicapul la 3 goluri, scor 16-19 în minutul 49. Elisei a marcat apoi pentru 16-20 în minutul 49, dar până în minutul 60 SCM Craiova nu a mai înscris nici un gol, în timp ce Brăila a înscris de 4 ori și a egalat la 20 prin Shteriova, în minutul 59. Nikolici a marcat pentru 20-21 cu jumătate de minut înaintea finalului de meci, iar Brăila a avut ultimul atac.

Deși la time-out Pera le-a recomandat jucătoarelor sale să nu arunce de la distanță și să încerce să joace pe semicerc, Shteriova a aruncat de la 10 metri cu 5 secunde înainte de sfârșitul meciului și SCM Craiova s-a impus la limită la Brăila, intrând în posesia medalilor de argint la finalul partidei.

În cazul în care meciul s-ar fi terminat la egalitate titlul de vicecampioane în sezonul 2017-2018 s-ar fi dus la Cisnădie, care a câștigat în această etapă pe teren propriu cu 28-22 meciul cu CSM Slatina, echipă care va juca barajul pentru salvarea de la retrogradare după ce U Cluj a câștigat cu 31-30 în deplasarea de la Roman.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marija Shteriova – 5 goluri, Ana Maria Berescu -4, Alina Vătu – 4 (1 de la 7 m), Diana Axinte -2, Cătălina Preda -1 (1 de la 7 m), Florentina Craiu -1, Diana Munteanu -1, Daniela Corban -1 și Iryna Shutska -1. În poartă Adriana Medvedova a avut 11 intervenți reușite, iar Bianca Aron o intervenție. A mai jucat Cristina Gheorghe.

Pentru SCM Craiova au marcat: Valentina Ardean Elisei -4 goluri, Trifunovic -3, Țicu -3, Nikolic -3, Rădoi -2, Șelaru -2, Pricopi -2, Klikovac -1 și Vizitiu -1. În poartă Dumanskaya a făcut din nou minuni, fiind principala artizană a acestei victorii, cu 12 intervenții reușite, iar Stanciu a avut și ea două parade, ambele de la 7 metri.

HC Dunărea Brăila a încheiat acest sezon pe locul 9, cu 30 de puncte și un golaveraj de 577-632.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •