Sport

HC Dunarea la al patrulea esec in acest sezon al Ligii Florilor

HC Dunarea la al patrulea esec in acest sezon al Ligii Florilor

Pasa proastă a echipei de handbal de la Dunărea Brăila a continuat și în etapa a VII-a, în care au pierdut categoric în deplasarea de la Cisnădie. Dacă apărarea și-a făcut cât de cât datoria, echipa primind 21 de goluri, atacul a fost ”mână moartă”, reușind să egaleze contraperformanța din prima etapă, când au marcat doar 14 goluri în derby-ul de la Galați. Înfrângerea cu 21-14 (9-7) în fața celor de la Măgura Cisnădie este a doua în deplasare și a patra în campionat pentru HC Dunărea.

Meciul cu Măgura Cisnădie a început sub bune auspicii pentru echipa pregătită de Florentin Pera, chiar dacă au deschis scorul abia în minutul 5 prin Ilyina. Gazdele au marcat primul lor gol în minutul 9, prin Ada Moldovan, când Brăila conducea cu 3-0. În minutul 16 Măgura Cisnădie a egalat la 4, iar Brăila a condus ultima dată în acest meci în același minut, după un gol marcat de Dzyiana Ilyina. Timp de 12 minute HC Dunărea nu a mai marcat nici un gol și a primit 5, iar în minutul 28 Măgura Cisnădie conducea cu 9-5. Până la pauză Brăila a înscris de două ori, prin Axinte și Gheorghe și Măgura Cisnădie a rămas cu doar două goluri avans după primele 30 de minute de joc.

După pauză gazdele au marcat primele, apoi Axinte a marcat pentru Brăila, dar în minutul 39 Măgura s-a distanțat prima dată la 4 goluri, scor 13-9, iar în minutul 43 diferența s-a mărit la 5 goluri, după ce Ada Moldovan a marcat pentru 15-10. Axinte a ratat o aruncare de la 7 metri și pe faza următoare Bozovic a mărit avansul gazdelor la 6 goluri, scor 18-12 în minutul 53, iar în minutul 56 Ada Moldovan a mărit ecartul la șapte goluri, cea mai mare diferență din acest meci, 19-12. Până la final ambele echipe au mai înscris câte două goluri, iar rezultatul final a fost Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila 21-14 (9-7).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Diana Axinte – 4 goluri (1 de la 7 m), Alina Vătu -3, Dzyiana Ilyina -2, Ștefania Epureanu – 1 (1 de la 7 m), Anamaria Berescu -1, Gabriella Szucs -1, Cristina Gheorghe -1, Iryna Shutska Burtea -1.

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Ada Moldovan -9 goluri (1 de la 7 m), Bozovic -4, Costa -3, Șerban -2, Mărginean -1, Gatzel Han -1, Apetrei -1.

Celelalte rezultate înregistrate în meciurile din etapa a VII-a:

CSM Bistrița-CSM București 27-46
HCM Rm. Vâlcea-HC Zalău 30-26
Rapid București-CSM Roman 30-29
Măgura Cisnădie-Dunărea Brăila 21-14
Corona Brașov-Unirea Slobozia 30-21
CSM Slatina-U Cluj Napoca 22-22

Mîine urmează să se dispute meciul SCM Craiova – Danubius Galați.

În urma rezultatelor înregistrate în această etapă HC Dunărea Brăila a coborât pe locul 12 în clasament, cu 7 puncte și golaveraj 147-154. Echipa brăileană a fost depășită și de U Cluj după ce această formație a câștigat cu 10-0, la ”masa verde”, meciul cu Corona Brașov, după o decizie a Comisiei de Competiții a FRH.

Comisiei de Competiții a FRH a sancționat echipa pregătită în acest sezon de Costică Buceschi cu pierderea meciului cu 0-10 și penalizare de un punct, pentru că a folosit-o pe Daciana Hossu în două meciuri disputate în aceeași zi, în Divizia A și în Liga Națională.

Pentru HC Dunărea urmeaă sâmbătă, de la ora 11.00, meciul de pe teren propriu cu U Cluj, unul pe care fetele pregătite de Florentin Pera sunt obligate să-l câștige.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •