ProBr

HC Dunarea joaca derby-ul cu CSM Bucuresti

HC Dunarea joaca derby-ul cu CSM Bucuresti
HC Dunarea joaca derby-ul cu CSM Bucuresti
HC Dunarea joaca derby-ul cu CSM Bucuresti

Miercuri, 8 februarie, de la ora 17.30, HC Dunărea Brăila are de dat un examen greu, jucând în deplasare la CSM București, lidera Ligii Naționale la handbal feminin. Elevele lui Costică Buceschi trebuie să confirme că victoria din tur n-a fost o întâmplare.

Fetele de la HC Dunărea vor pleca la București după ora 12.00 și vor ajunge la București cu o ora și ceva înaintea meciului. Partida va fi arbitrată de cuplul de arbitri internaționali, Diana Florescu și Ana Maria Stoia. Reamintim că în tur, la Brăila, HC Dunărea a câștigat surprinzător cu 30-27 (12-12), după o repriză secundă foarte bună în care au avut de 4 ori avantaj de cinci goluri pe tabela de marcaj. La meciul din tur Bianca Tiron a fost în zi mmare și a marcat 9 goluri, iar Timea Tătar a înscris de 7 ori pentru echipa din Brăila.

Pentru meciul de la București ar putea reveni pe teren și Gabriela Perianu, care a fost menajată la meciul cu Slobozia. La CSM București, Paula Ungureanu este incertă pentru acest joc, în rest Aurelian Roşca are la dispoziţie toată echipa cu care a început grupele principale ale Ligii Campionilor.

Față de meciul din tur HC Dunărea nu le mai au la dispoziție pe Anamaria Tănasie, Natașa Krnic, Cristina Gheorghe.

În cazul în unei victorii, CSM Bucureşti se va desprinde la 11 puncte şi va mai avea nevoie de patru victorii în ultimele şapte jocuri pentru a deveni matematic din nou campioană a României. Înaintea etapei a XVII-a CSM București este lideră, având 39 de puncte, cu 13 victorii și o singură înfrângere, având un golaveraj de 418-293. HC Dunărea Brăila ocupă locul al doilea în clasament, cu 31 de puncte, golaveraj 344-315, dar bucureștencele au un meci mai mult jucat. Indiferent de rezultatele din această etapă, echipa pregătită de Costică Buceschi și Cristian Cezar Preda va rămâne pe locul 2, având un avans de 5 puncte față de SCM Craiova, ocupanta locului 3 și de 6 puncte față de HC Zalău, ocupanta locului 4. Craiova va sta în această etapă, iar HC Zalău va juca acasă cu Corona Brașov.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •