Sport

HC Dunarea incheie sezonul intalnind campioana

HC Dunarea incheie sezonul intalnind campioana
HC Dunarea incheie sezonul intalnind campioana
HC Dunarea incheie sezonul intalnind campioana

HC Dunărea Brăila va primi sâmbătă după amiază, la finalul meciului cu HCM Baia Mare, medaliile de bronz pentru locul 3 ocupat anul acesta în Liga Națională feminină de handbal. La acest meci este de așteptat ca Sala Polivalentă din Brăila să fie plină și suporterii echipei brăilene să se bucure de performanța handbalistelor pregătite pe acest final de sezon de Alexandrina Soare.

HCM Baia Mare a deplasat la Brăila un lot din care vor lipsi nu mai puţin de opt jucătoare importante. Cinci dintre jucătoarele de la echipa campioană care nu au venit la Brăila sunt convocate la echipa naţională pentru pregătirea meciurilor cu Belarus din preliminariile Campionatului European. Astfel, Costică Buceschi le-a lăsat acasă să se odihnească pe Paula Ungureanu, Luciana Marin, Ada Nechita, Valentina Ardean-Elisei şi Eliza Buceschi. Alături de acestea vor mai lipsi la meciul de sâmbătă 31 mai, de la ora 14.30, interul dreapta Melinda Geiger, dar şi Geta Diniş Vârtic şi Aneta Pîrvuţ, ambele accidentate.
Meciul Dunărea Brăila – HCM Baia Mare este lipsit de miză din moment ce băimărencele au intrat deja în posesia medaliilor de campioane naţionale, iar brăilencele vor încheia sezonul pe locul 3 indiferent de rezultatul acestui joc.

Totuși, HC Dunărea poate profita de faptul că Baia Mare a deplasat la Brăila doar 12 jucătoare, dintre care doi portari și să facă un rezultat bun care să facă sărbătoarea primirii medaliilor de bronz una fericită. Echipa antrenorului Costică Buceschi va aborda însă meciul de la Braila pentru victorie, jucatoarele echipei campioane dorind să demonstreze, chiar și în acest ultim joc al anului competițional 2013/2014, că merită să fie campioanele României și să termine campionatul cu o singură înfrângere, cea suferită în fața Coronei Brașov în sezonul regulat. AAM

Pentru Anamaria Dragut și Andreea Adespii Molnar acest meci va fi ultimul în tricoul echipei brăilene, lor expirându-le contractele în această vară și nu și le-au mai prelungit. În schimb, Ada Moldovan, Elena Voicu, Raluca Irimia și Nicoleta Eșanu, cărora le expirau contractele la acest final de campionat și-au reînoit înțelegerile cu HC Dunărea.

HCM Baia Mare și HC Dunărea Brăila s-au întâlnit de trei ori în meciuri oficiale în acest sezon. În tur, la Baia Mare, a fost 25-20 pentru HCM, pentru ca în retur, la Brăila, să fie 22-20 tot pentru campioana României. În meciul tur din play-off, grupa 1-3, HCM Baia Mare a administrat o înfrângere severă brăilencelor, 38-24, acesta fiind meciul în care echipa din Baia Mare a marcat cele mai multe goluri în campionat.
Partida va începe la ora 14.30, va fi transmisă de Digi Sport 2 și va fi arbitrată de constănțenii Adrian Georgescu și Mihai Moldoveanu, iar observator FRH va fi Viorel Dobre.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •