Sport

HC Dunărea Divizia A câștigă cu 30-28 duelul cu CNOT Iași

HC Dunărea Divizia A câștigă cu 30-28 duelul cu CNOT Iași

Duminică dimineață, tinerele jucătoare de la echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila a bifat a patra victorie în acest campionat. Fetele pregătite de Cristian Preda și Eugen Jelesneac s-au impus a doua oară în acest campionat în fața celor de la CNOT Iași, câștigând cu 30-28 (16-16).

Fetele de la Brăila au deschis scorul în minutul 2 prin Diana Gașpar,dar după ce au avut 4-3 în minutul 6, în minutul 10 s-au văzut conduse cu 3 goluri, scor 4-7. A urmat o serie de 4 goluri legate ale echipei brăilene care a trecut din nou în avantaj în minutul 18, scor 8-7. Până pa pauză s-a mers cap la cap, cu ambele echipe aflate pe rând la conducere, dar fără a se desprinde la mai mult de un gol. După primele 30 de minute scorul a fost egal, 16-16.

Repriza a doua a început tot sub semnul echilibrului, dar cu oaspetele la conducere. În minutul 38 HC Dunărea s-a distanțat pentru prima dată la două goluri, scor 21-19. În minutul 42 Delia Luca a marcat pentru 24-20, înregistrându-se prima dată o diferență de 4 goluri între cele două echipe. Cu trei minute înaintea finalului de meci echipa oaspete s-a apropiat la un singur gol, scor 28-27, diferență care s-a înregistrat și în ultimul minut, când scorul era 29-28. Mirabela Coteț a obținut o aruncare de la 7 metri pe care a executat-o Nicoleta Popa, cea care transformase până atunci toate cele 5 aruncări de care mai beneficiaseră echipa din Brăila. De data aceasta a tras pe direcția portarului Murărescu, care a respins în față și tot Nicoleta Popa a interceptat și a marcat pentru 30-28. La ultimul atac al oaspetelor fetele de la Brăila s-au apărat bine și recuperat mingea dar contraatacul nu s-a finalizat cu încă un gol și scorul final a rămas 30-28.

Pentru HC Dunărea Divizia A au marcat: Nicoleta Popa -6 goluri, Alexandra Vrabie -6, Alexandra Oprea -6, Diana Gașpar -5, Mirabela Coteț -4, Delia Luca -2 și Iulia Sava -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu și Ana Elena Caraman – portari, Natalia Teodor.

Pentru ACS UAIC CNOT Iași au marcat: Alexandra Lupu -9 goluri, Alexandra Stratulat -6, Marina Nica -4, Elena Văduva -4, Bianca Dumitriu -3, Ștefana Dorneanu -2.

HC Dunărea Divizia A și-a consolidat poziția a 4-a în clasamentul seriei A, cu 13 puncte. În etapa a 15-a echipa brăileană va juca în deplasare cu AHCM Slobozia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •