ProBr

HC Dunarea Braila s-a impus categoric la Slobozia

HC Dunarea Braila s-a impus categoric la Slobozia

HC Dunarea Braila s-a impus categoric la SloboziaHC Dunărea Brăila a obținut astăzi primul succes din 2016, în deplasarea de la Slobozia, unde fetele lui Buceschi s-au impus cu 32-23 (16-12) în fața echipei pregătite de Victorina Bora. Cu o organizare demnă de cartea recordurilor, la meci având acces doar spectatorii cu legitimații sau invitații, galeria Brăilei n-a mai avut acces în sala în care s-a desfășurat meciul, o sală ”Polivalentă” cu doar 125 de locuri în tribune.IMG_4388

Brăila a început slab meciul cu CSM Unirea Slobozia și în minutul 6 gazdele conduceau cu 3-0. Abia în minutul 7 HC Dunărea au marcat primele două goluri prin Oana Apetrei. În minutul 10 Brăila a trecut în avantaj, prin golul marcat de Zamfirescu și nu au mai cedat inițiativa până la finalul meciului. Gazdele s-au mai apropiat la un gol de câteva ori, ultima dată în minutul 24, la scorul de 10-11 după un gol marcat de Băcăoanu. În minutul 30 s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor din prima repriză, 11-16, după golul marcat de Tiron, dar rezultatul pauzei a fost 12-16, ultimul gol fiind marcat de Alina Ilie.

În repriza a doua, în primul sfert de oră s-a menținut o diferență de 4-5 goluri, iar Adina Brot a dus Brăila prima dată la șase goluri avans în minutul 47, scor 17-23. HC Dunărea a avut o perioadă excelentă între minutele 53 și 56, când extremele Brot și Czeczi au marcat câte două goluri și au dus diferența la 10 goluri, scor 20-30. Cu victoria asigurată, echipa pregătită de Costică Buceschi și Cristi Preda s-a relaxat pe final și Slobozia a revenit la 23-31. Ultimul gol al meciului a fost al fetelor de la Dunărea, Raluca Crap (Irimia) marcând pentru 23-32. O victorie muncită, la care mai mulți brăileni care au bătut drumul până la Slobozia să-și încurajeze favoritele n-au avut acest privilegiu.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -7 goluri, Aneta Udriștioiu (Pîrvuț) – 6 (3 de la 7 m), Adina Brot -4, Oana Apetrei -4, Bianca Tiron -3, Carmen Gheorghe -3, Ada Moldovan -2, Mădălina Zamfirescu -2 și Raluca Crap (Irimia) -1.  Au mai jucat: Elena Voicu – o intervenție reușită și Lăcrămioara Stan – 12 intervenții reușite (2 la aruncări de la 7 m) portari, Mihaela Obedeanu și Alexandra Orșivschi.

Pentru CSM Unirea Slobozia au marcat: Andreea Enescu -10 (5 de la 7 m), Raluca Băcăoanu -6, Paula Toma -2 (1 de la 7 m), Alina Ilie -2, Ana Maria Dragut -1, Andreea Ivan -1, Irina Marchidanu -1. Toma și Ilie au ratat câte o aruncare de la 7 metri.

În etapa următoare, joi, 28 ianuarie, de la ora 18.15, HC Dunărea Brăila va juca în Sala Polivalentă ”Danubius” din Brăila în fața liderei la zi a clasamentului și campioanei en-titre, CSM București.

IMG_4392 IMG_4394

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •