Sport

HC Dunarea Braila invinsa la sase goluri diferenta de SCM Craiova

HC Dunarea Braila invinsa la sase goluri diferenta de SCM Craiova

HC Dunărea Brăila, cu antrenorul Florentin Pera în tribună și cu diretorul sportiv Sorinel Meca pe bancă, a pierdut la o diferență de 6 goluri meciul din deplasare, cu SCM Craiova. Echipa pregătită de Bogdan Burcea a câștigat cu 22-16 (9-6) și se menține pe locul 3 în Liga Națională, în timp ce HC Dunărea rămâne la finalul turului pe locul 9, cu 16 puncte.

Shteriova a marcat primul gol al meciului în minutul 2, dar în minutul 7 gazdele au trecut prima dată în avantaj. La scorul de 2-1 Cristina Zamfir Florianu s-a accidentat la un duel cu Ilyna, dar avea să-și revină după intervenția medicilor.

Brăila a revenit la conducere, scor 3-4 în minutul 9, dar după eliminarea Dzyanei Ilyina și ratarea pe contraatac a lui Berescu, Florianu a marcat de două ori și a readus Craiova la conducere, iar în minutul 15 Elisei a făcut ca diferența să fie de două goluri, 6-4. Următorul gol a fost marcat de Ilyna abia în minutul 20, după 11 minute în care Brăila n-a marcat.

În minutul 23 Alina Vătu a marcat pentru 7-6, dar până la finalul reprizei Dunărea Brăila n-a reușit să mai treacă de apărarea avansată și agresivă a gazdelor, primind în schimb două goluri și la pauză Craiova conducea cu 9-6.

Primele două goluri ale reprizei a doua au fost marcate de Pricopi și Klikovac și Craiova s-a distanțat la cinci goluri. Ilyina a marcat primul gol pentru Dunărea în repriza secundă, în minutul 33. În minutul 35 gazdele s-au distanțat prima dată la șase goluri, scor 13-7.

Diferența de 5-6 goluri s-a menținut până în minutul 57, când Nikolic a marcat pentru 21-14. În minutul 59 Medvedova parează o minge și o vede ieșită din poartă pe Dumanska, iar aruncarea ei din poartă în poartă a dus la cel mai frumos gol al meciului, 21-15. Rădoi a marcat rapid, iar scorul final al meciului a fost stabilit de golul marcat de Daniela Corban.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 6 goluri ( 4 de la 7 m), Dzyana Ilyna -3, Marija Shteriova – 2, Iryna Shutska -1, Daniela Corban -1, Adriana Medvedova -1, Cătălina Preda -1, Diana Munteanu -1. În poartă Adriana Medvedova a avut 11 intervenții reușite. Au mai jucat: Anamaria Berescu, Cristina Gheorghe, Anca Ciuclaru, Oana Cîrstea și Ștefania Epureanu.

Pentru SCM Craiova au marcat: Florianu -7 goluri, Ardean Elisei -4 (2 de la 7 m), Nikolic -4, Pricopi -2, Șelaru-Ilie – 2, Rădoi -1, Klikovac -1, Țicu -1. În poartă Dumanska a avut 11 intervenții reușite.

În prima etapă a returului HC Dunărea Brăila va întâlni pe teren propriu pe Danubius Galați, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •