ProBr

HC Dunarea Braila abordeaza turneul de la Ploiesti cu 11 jucatoare

HC Dunarea Braila abordeaza turneul de la Ploiesti cu 11 jucatoare
HC Dunarea Braila abordeaza turneul de la Ploiesti cu 11 jucatoare
HC Dunarea Braila abordeaza turneul de la Ploiesti cu 11 jucatoare

HC Dunărea Brăila va participa vineri şi sâmbătă, la un turneu amical de handbal în Sala „Olimpia” din Ploieşti, turneu organizat de formaţia prim-divizionară CSM Ploieşti. La turneul de la Ploieşti, HC Dunărea Brăila se va confrunta cu două formaţii din prima ligă, CSM Ploiești, antrenată din acest sezon de Gheorghe Covaciu şi nou-promovata CSM Unirea Slobozia, precum şi cu echipa prahoveană din eşalonul secund, HC Activ CSO Plopeni.
Antrenoarea echipei brăilene, Sanda Soare, ne-a declarat astăzi că la acest turneu nu va putea conta decât pe 11 jucătoare, deoarece două handbaliste sunt la loturile naționale, iar alte patru sunt accidentate.

Alexandrina Soare
Alexandrina Soare

[quote]Încheiem prima săptămână de antrenamente în sală cu un turneu amical la Ploiești. Din păcate, deși după cantonamentul montan nu au fost accidentări, în prima săptămână deja ne confruntăm cu probleme de sănătate. Anastasia Boldyreva are o infecție în gât și i s-a recomandat repaus total, iar Yuliya Ganichkina are glezna piciorului stâng umflată și nu s-a antrenat deloc în ultimele zile. Diana Axinte acuză încă dureri la piciorul operat, asta și ca efect al schimbării suprafeței de antrenament, iar Georgiana Lăcrămioara Stan a început pregătirile chiar mai devreme decât ne așteptam. Ea este în faza de alergări ușoare și lucru în sala de forță pentru că a slăbit foarte mult după operație. Acestora li se adaugă Elena Voicu aflată la lotul național universitar și Gabriela Perianu, convocată la naționala de senioare. Astfel vom pleca la turneul de la Ploiești doar cu 11 jucătoare, dintre care un singur portar.[/quote], a declarat Sanda Soare.

În privința lotului de jucătoare, Sanda Soare a spus că lotul este ”subțire din punct de vedere numeric” având în vedere că sezonul care va începe la sfârșitul lunii august este unul cu peste 40 de meciuri oficiale, incluzând aici și meciurile din Cupa României și Cupa EHF. Adaptarea celor două jucătoare venite în această vară din Rusia va fi de durată, în primul rând datorită faptului că Yuliya Ganichkina nu vorbește decât limba rusă, iar centrul Anastasia Boldyreva mai vorbește franceza și engleza, pentru aceasta integrarea fiind mai ușoară. Soare s-a arătat dezamăgită și de faptul că jucătoarea pe care ar fi vrut-o la echipă, Bianca Tiron, a ales să semneze cu campioana României, de unde însă va fi împrumutată sezonul acesta la SCM Craiova.

Programul turneului de la Ploieşti (8-9 august 2014):
Vineri
Ora 10.00 CSM Ploieşti – HC Activ CSO Plopeni
Ora 11.45 HC Dunărea Brăila – CSM Slobozia
Vineri
Ora 17.00 HC Dunărea Brăila – HC Activ CSO Plopeni
Ora 18.45 CSM Ploieşti – CSM Slobozia
Sâmbătă
Ora 10.00 CSM Slobozia – HC Activ CSO Plopeni
Ora 11.45 CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •