ProBr

HC Dunarea Braila a incheiat turul Ligii nationale cu un esec la HCM Roman

HC Dunarea Braila a incheiat turul Ligii nationale cu un esec la HCM Roman
HC Dunarea Braila a incheiat turul Ligii nationale cu un esec la HCM Roman
HC Dunarea Braila a incheiat turul Ligii nationale cu un esec la HCM Roman

Miercuri, 18 noiembrie, HC Dunărea Brăila a încheiat turul Ligii Naționale de handbal feminin cu o înfrângere din deplasarea de la Roman. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a impus cu 21-18 (13-8) și a urcat pe locul 4, cel puțin până le meciul de sâmbătă dintre Corona Brașov și HC Zalău.

Handbalistele de la HC Dunărea au intrat mai repede în vacanță sau ora 11.00 nu le-a priit, dar meciul de la Roman nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Romașcancele sunt însă o echipă redutabilă pe teren propriu, unde puține echipe pot pleca cu puncte. Gazdele au părut mai motivate în acest joc și s-au desprins destul de repede pe tabela de marcaj, Brăila marcând prima dată în minutul 5, când Udriștioiu a marcat pentru 2-1.

HCM Roman, echipă angrenată și în cupele europene, a început în trombă meciul cu Brăila și în minutul 6 conduceau cu 4-2, apoi 6-3 în minutul 10, pentru ca la jumătatea primei reprize să conducă cu 8-3, un scor la care nici cei mai optimiști romașcani nu se așteptau. Brăila s-a apropiat la 10-7 în minutul 23, pentru ca în minutul 27 gazdele să se distanțeze din nou la cinci goluri, scor 12-7, pentru ca la finalul primelor 30 de minute tabela să arate 13-8 pentru HCM Roman.

Și în repriza a doua Dunărea Brăila a jucat parcă fără vlagă și romașcancele s-au distanțat la 15-9 în minutul 36, 17-10 în minutul 42, iar la jumătatea reprizei a doua HCM-ul conducea cu 18-11. Brăilencele au avut o tresărire de orgoliu și au încercat o revenire, apropiindu-se. 19-15 în minutul 50 și la trei goluri, 20-17 în minutul 54, prin golul lui Apetrei. Ada Moldovan a fost eliminată pentru două minute în minutul 56, iar Ana Maria Iuganu aduce liniştea în tabăra gazdelor, mărind din nou diferenţa, 21-17.

Romanul s-a apărat foarte bine, chiar dacă Cynthia Tomescu a fost și ea eliminată, iar Tereza Pîslaru parează o aruncare a Alinei Horjea. Ultimul gol al meciului a fost al brăilencelor, dar n-au putut decât să mai reducă din diferență, Horjea marcând în ultimul minut pentru 21-18.

Pentru HCM Roman au înscris: Ana Maria Iuganu – 7 (2 din lovituri de la 7 metri), Iryna Glibko – 6 (3 din lovituri de la 7 metri), Carmen Stoleru – 3, Raluca Agrigoroaie – 2, Diana Druţu – 2, Jasna Tošković – 1. Glibko a ratat o aruncare de la 7 m. Au mai jucat: A. Polocoșer, M. Tymosenkova, T. Pâslaru, L. Vîrtic, A. Dincu, M. Gherman, C. Tomescu.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Adina Brot – 5 goluri (2 din lovituri de la 7 metri), Ada Moldovan – 3, Oana Apetrei – 3, Bianca Tiron – 3, Alina Horjea – 2 (1 din lovituri de la 7 metri), Aneta Udriştioiu – 1, Diana Axinte – 1. Alina Horjea a ratat o aruncare de la 7 m. Au mai jucat: Elena Voicu, Gabriela Dobre, Lăcrămioara Stan, Raluca Crap, Mihaela Orșivschi, Mădălina Zamfirescu și Alina Czeczi.

În cadrul etapei a 13-a a Ligii Naţionale mai sunt programate partidele: SCM Craiova – Rapid Bucureşti 34-23 (duminică, 15 noiembrie), CSM Bucureşti – HCM Baia Mare 24-21 (marţi, 17 noiembrie), CSM Ploieşti – Alba Sebeş (vineri, 19 noiembrie), Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie, Corona Braşov – HC Zalău (sâmbătă, 21 noiembrie) şi HCM Râmnicu Vâlcea – Universitatea Cluj (luni, 23 noiembrie). Indiferent de rezultatele celorlalte meciuri din ultima etapă ce se va juca în acest an, HC Dunărea Brăila a intrat în vacanță pe locul 3 în Liga Națională.

”Am pierdut în fața unei echipe foarte bune pe teren propriu, care nu prea pierde acasă. Primele 15 minute au fost decisive, când ele s-au distanțat, iar noi am ratat foarte mult pe situații de unu la unu cu portarul. Am comis și multe greșeli, iar apărarea a fost visătoare în multe situații. Le-am permis pre mult celor de la Roman săarunce la poartă din poziții libere, fără să faultăm și linia lor de 9 m nu ne-a iertat. la noi Horjea și Zamfirescu nu au fost în pleitudinea forțelor fizice și asta s-a văzut în meci, problemele la spate facându-le să nu joace la nivel maxim”, a spus antrenorul Costică Buceschi.

Pentru HC Dunărea urmează o săptămână de vacanță, după care vor reîncepe pregătirile sub comanda antrenorului secund Cristi Preda și a preparatorului fizic Mihail Dumitru. Cristi Preda urmează să semneze până la sfârșitul acestei săptămâni contractul de antrenor secund al HC Dunărea, iar în perioada următoare ar urma să se facă demersurile pentru a primi ecusonul B pentru a putea sta pe bancă la meciurile HC Dunărea. În prima perioadă de după vacanță este programat un program de pregătire fizică, cu un cantonament la Sf. Gheorghe, apoi participarea la câteva turnee de pregătire.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •