ProBr

HC Dunarea Braila a castigat la Slobozia mult mai clar decat o arata scorul

HC Dunarea Braila a castigat la Slobozia mult mai clar decat o arata scorul
HC Dunarea Braila a castigat la Slobozia mult mai clar decat o arata scorul
HC Dunarea Braila a castigat la Slobozia mult mai clar decat o arata scorul

HC Dunărea Brăila a legat a treia victorie consecutivă în Liga Națională și menține un avans de 8 puncte față de ocupanta locului 3 în clasament. Echipa pregătită de Costică Buceschi a dominat meciul cu CSM Unirea Slobozia de la început până la sfârșit și au câștigat cu 28-24, chiar dacă pe parcursul jocului au avut și 10 goluri avantaj.

Chiar dacă începutul de meci a fost mai greoi, primul gol fiind marcat abia în minutul 4 de Eliza Buceschi dintr-o aruncare de la 7 metri, echipa din Brăila a fost în permanență la conducerea jocului. Gazdele au înscris primul lor gol în minutul 5, dar până în minutul 15 HC Dunărea s-a menținut la un avantaj de 1-2 goluri.

În minutul 15 Alina Czeczi a finalizat un contraatac în stilul caracteristic și și-a dus echipa pentru prima dată la trei goluri avantaj, scor 8-5. Un minut mai târziu, Tiron a majorat diferența la 4 goluri, pentru ca în minutul 19 Zamfirescu să înscrie de la 7 metri pentru 11-6. A urmat însă un reviniment al gazdelor care au marcat de 3 ori la rând și în minutul 22 s-au apropiat din noul la două goluri, scor 11-9. Brăila s-a distanțat apoi din nou la 3 goluri, 12-9 și 13-10, dar cu un minut înaintea pauzei Slobozia s-a apropiat iar la un gol, scor 13-12, după ce Zamfirescu ratase o aruncare de la 7 m la scorul de 13-11. În ultimul minut Aneta Udriștioiu a marcat de două ori și HC Dunărea a intrat la vestiare cu un avans de 3 goluri, scor 15-12.

Repriza a doua a început excelent pentru echipa din Brăila, care a marcat de trei ori în primele 4 minute și s-a distanțat la 6 goluri diferență. Gazdele au înscris primul gol din partea a doua a meciului abia în minutul 39, după ce Horobeț și Enescu au ratat câte o aruncare de la 7 metri. Apărarea foarte bine organizată a echipei din Brăila, dar și lipsa de concentrare a gazdelor în atac, au făcut ca în primele 22 de minute din repriza a doua fetele pregătite de Dumitru Muși să înscrie doar de patru ori, dintre care 3 goluri marcate din aruncări de la 7 metri. Astfel, HC Dunărea s-a desprins prima dată la 10 goluri în minutul 18, după un gol marcat de Udriștioiu, însă din minutul 52, când Lipară a marcat pentru 26-16, handbalistele pregătite de Costică Buceschi și Cristian Preda au mai marcat doar două goluri și au încasat opt, iar rezultatul final a fost CSM Unirea Slobozia – HC Dunărea Brăila 24-28 (12-15).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Aneta Udriștioiu – 7 goluri, Alina Czeczi -6, Eliza Buceschi -5 (2 de la 7 m), Bianca Tiron -4, Mădălina Zamfirescu -2 (ambele de la 7 m), Andreea Lipară -2, Gabriela Perianu -1 ( de la 7 m), Timea Tătar -1. Au mai jucat: Elena Voicu -8 intervenții, Natasha Antikj -portari; Alexandra Orșivschi, Mihaela Obedeanu, Anca Ciuclaru și Gabriella Szucs. Zamfirescu și Eliza Buceschi au ratat câte o aruncare de la 7 m. Gabriella Szucs a primit cartonașul roșu, în minutul 52, pentru trei eliminări de două minute, ultima pentru că a vrut să intre pe teren deși era suspendată.

Pentru CSM Unirea Slobozia au marcat: Ana Maria Horobeț -8 (4 de la 7 m), Pătuleanu -5, Georgescu -5 (4 de la 7 m), Ivan -2, Iovanescu -2, Toma -2. În poartă Lăcrămioara Stan a avut 5 intervenții reușite, Mădălina Ion -5 intervenții, Dana Petrescu -2 intervenții.

Următorul joc oficial pentru HC Dunărea Brăila va fi pe 8 februarie, când va juca în deplasare la CSM București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •