Sport

HC Dunarea a urcat pe locul 3.

HC Dunarea a urcat pe locul 3.
HC Dunarea a urcat pe locul 3
HC Dunarea a urcat pe locul 3

HC Dunarea Braila – U Jolidon Cluj 27-25 (19-11)

Miercuri seara, de la ora 19:33, in prezenta a circa 1000 de spectatori, HC Dunarea Braila a obtinut o victorie importanta in fata vice-campioanelor en-titre, U Jolidon Cluj, in urma careia au urcat pe locul 3 in clasamentul Ligii Nationale feminine la handbal.

Elevele pregatite de Cristian Cezar Preda si Viorel Alexandru au inceput meciul in forta si in minutul 2:08 aveau 4-0 pe tabela de marcaj, scor ce l-a determinat pe Gheorghe Covaciu sa ceara primul time-out. Meciul s-a echilibrat, iar Jolidonul a reusit chiar sa se apropie la doua goluri, 6-4 cand au avut superioritate numerica, in urma eliminarii de doua minute vazute de Gabriela Perianu. Echilibrul s-a rupt din nou, de la scorul de 7-5 si in minutul 15 Braila avea 7 goluri avans, scor 12-5. Au urmat insa cinci minute de „seceta” in atacul brailean, dar in care au primit trei goluri, Horjea reusind sa marcheze pentru 13-8 abia in munutul 20:05. In minutul 23, Cartas este eliminata, iar Horjea transforma aruncarea de la 7 m, gol urmat de alte trei in numai trei minute si Braila a avut cea mai mare diferenta de scor, 17-9, in minutul 26. Pana la pauza ambele echipe au mai marcat de doua ori si dupa 30 de minute de joc scorul era 19-11 pentru HC Dunarea Braila.

Repriza a doua a fost a clujencelor
Repriza a doua a fost a clujencelor

Repriza a doua a fost a clujencelor

Partea a doua a jocului a inceput mult mai echilibrat si elevele lui Covaciu au inceput sa reduca din handicapul de pe tabela, in minutul 42 scorul fiind 22-18. La scorul de 21-16, Alina Horjea a ratat o aruncare de la 7 m, iar greselile din atacul Brailei si o mai buna sincronizare a ardelencelor a facut ca in minutul 25:55 acestea sa egaleze pentru prima data pe tabela de marcaj prin Tivadar, scor 25-25. ultimele patru minute au apartinut insa fetelor pregatite de Cristian Preda si Viorel Alexandru, care au reusit sa se apere foarte bine si sa inscrie de doua ori, ultima reusita a Alinei Horjea fiind in ultimele secunde de joc, cand Braila se afla si in superioritate numerica dupa eliminarea de doua minute a Irinei Ivan. Asadar, dupa un final de infarct, HC Dunarea Braila a reusit sa se impuna in fata celor de la U Jolidon Cluj cu 27-25 (19-11) si sa depaseasca echipa lui Gheorghe Covaciu in clasament, tercand pe locul 3. Evolutiile bune din ultimul timp, dar si rezultatele celorlalte contracandidate au facut ca HC Dunarea sa fie si anul acesta foarte aproape de medaliile de bronz, dupa ce Oltchim si HCM Baia Mare si-au arvunit inca din etapa trecuta primele doua locuri in Liga Nationala si implicit participarea in Liga Campionilor.

Alina Horjea 13 goluri
Alina Horjea 13 goluri

Dobre cu 15 interventii si Horjea cu 13 goluri principalele artizane ale victoriei

In acest meci pentru HC Dunarea Braila au evoluat: Gabriela Dobre – 15 interventii, Mirela Nichita (care a intrat doar la o aruncare de la 7 m, transformata de Cartas) – Alina Horjea – 13 (1 de la 7 m), Gabriela Perianu – 4 (cate doua in fiecare repriza), Adina Brot – 3 (toate in prima repriza), Ada Moldovan – 3, Raluca Irimia – 1, Nicoleta Esanu -1, Andreea Adespii Molnar -1 (din aruncare de la 7 m) si Bojana Agatunovic -1 (golul de 26-25), Liliana Craciun si Iryna Shutska. La U Jolidon Cluj au jucat: Viorica Suba – 5 interventii, Viktoria Petroczi – 5 interventii; Mihaela Tivadar – 6 (unul de la 7 m), Mihaela Ani-Senocico -6 (cate trei pe repriza), Carmen Cartas – 5 (toate in prima repriza, unul de la 7 m), Raluca Mihai -3, Nicoleta Dinca – 2, Stefania Florea -2, Florina Chintoan -1, Irina Ivan, Alina Turcas Jula, Clara Vadineanu si Andreea Tetean.

Urmatorul meci pentru HC Dunarea Braila va avea loc sambata 11 mai 2013, de la ora 11.00, in sala Polivalenta „Danubius” din Braila, cand vor intalni campioana, Oltchim Rm. Valcea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.