Sport

HC Dunarea a castigat cu 26-22 meciul cu Rapid Bucuresti

HC Dunarea a castigat cu 26-22 meciul cu Rapid Bucuresti

HC Dunărea Brăila a obținut un succes scontat în meciul cu Rapid București, ultima clasată din Liga Florilor, deși nu s-a putut baza pe două dintre jucătoare, Ilyina și Shteriova fiind trecute pe foaie dar erau accidentate. Totodată Brăila a avut un singur portar, Aron fiind plecată cu echipa de junioare 1 de la Galați la turneul semifinal. Meciul a fost la discreția echipei pregătite de Florentin Pera, după un început în care rapidistele au condus cu 3-1, și la final brăilencele s-au impus cu 26-22 (15-11).

Brăila a deschis scorul prin Alina Vătu în minutul 2, dar pe fondul unor ratări incredibile pe faza de atac, s-au văzut conduse în minutul 7 cu două goluri, scor 1-3, după ce la 1-2 Vătu a trimis în transversală o aruncare de la 7 metri . Brăila a marcat de trei ori în două minute și a trecut în avantaj, scor 4-3, și se puteau desprinde la două goluri, dar Preda a aruncat în bară în urma unui contraatac după o intercepție în apărare. Oaspetele au profitat de această nouă ratare în poziție de unu la unu și au egalat la 4 prin Cruceanu. Abia în minutul 14 HC Dunărea s-a desprins prima dată la două goluri, scor 8-6, după un gol marcat din aruncare de la 7 metri de Cătălina Preda.

În minutul 20 Cristina Gheorghe și-a dus echipa la trei goluri avans, scor 10-7, iar în minutul 24 Alina Vătu a marcat pentru 12-8, prima dată când Brăila a avut patru goluri avans. La acest scor Adriana Medvedova a apărat o aruncare de la 7 metri executată de Trifan, dar Brăila nu a profitat la următorul atac și cele care aveau să înscrie au fost bucureștencele, prin Dache. Până la pauză s-a menținut diferența de 3-4 goluri, iar la finalul primelor 30 de minute HC Dunărea conducea cu 15-11.

După pauză Vătu a dus Brăila prima dată la 5 goluri diferență, scor 16-11, dar bucureștencele au revenit și au menținut diferența de 3-4 goluri până în minutul 44, când Doica a marcat pentru 20-18.  Shutska și preda au marcat următoarele două goluri și au refăcut diferența de patru goluri.

În minutul 54 HC Dunărea s-a distanțat la 6 goluri, scor 26-20, după un gol înscris de Diana Munteanu, dar până la final fetele antrenate de Pera nu au mai înscris nici un gol. Cu 15 secunde înaintea finalului Axinte a aruncat în blocajul apărării rapidiste și pe contraatac Alina Gheorghe a marcat pentru 26-22, rezultatul final al partidei dintre HC Dunărea Brăila și Rapid București.

Pentru HC Dunărea au marcat: Alina Vătu -8 goluri, Cătălina Preda -5 (3 de la 7 m), Iryna Shutska -4, Diana Munteanu -3, Diana Axinte -3, Cristina Gheorghe -2 și Daniela Corban -1. În poartă Adriana Medvedova a avut 11 intervenți reușite. Au mai jucat: Ana Maria Berescu, Florentina Craiu, Oana Cărstea, Ștefania Epureanu și Anca Ciuclaru.

Pentru Rapid București au marcat: Dache -4, Bucă -3, Cruceanu -3, Trăilă -3, Doica -2, Gheorghe -2, Trifan -2, Carabulea -2 și Brătulescu -1. În poartă Nanu a avut 4 intervenții, Simion -3 și Ciaușescu -7.

HC Dunărea Brăila a acumulat 30 de puncte după 22 de etape, iar următorul joc va fi pe 28 aprilie, în deplasare, la HC Zalău.

 

 

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •