Sport

Handbalistele de la Dunarea Braila, in febra pregatirilor pentru noul sezon al Ligii Florilor

Handbalistele de la Dunarea Braila, in febra pregatirilor pentru noul sezon al Ligii Florilor

Handblistele de la HC Dunărea Brăila au început pregătirile pentru noul sezon de joia trecută și au desfășurat antrenamente atât în sală cât și în aer liber, pe stadion. După antrenamentele de sâmbătă, 17 jucătoare din lotul lărgit al HC Dunărea vor pleca duminică în cantonamentul montan de la Cheile Grădiștei, unde vor sta până luni 30 iulie. 

Antrenorul Dumitru Berbece a spus că în afara unor momente de nervozitate, inerente în această perioadă a pregătirilor, este mulțumit de modul în care fetele s-au pregătit în prima fază.

”[quote]A fost un pic mai greu la început pentru că s-a venit fără nicio bază de pregătire, majoritatea dintre ele, și le-a fost greu. Dar a trebuit să trecem peste asta. La cheile Grădiștei vom face și pregătire fizică, dar foarte mult în sală. Vom avea șase antrenamente în sală, iar cantonamentul se va încheia cu trei meciuri de pregătire, în care vom întâlni duminică, 29 iulie, pe HC Zalău și SCM Gloria Buzău, care se află și ele în cantonament la Cheile Grădiștei, iar luni, 30 iulie, înainte de revenirea acasă, cu ASC Corona Brașov, care va urca și ea acolo pentru a participa la acest turneu.[/quote], a spus Dumitru Berbece.

După revenirea la Brăila, Dumitru Berbece a spus că va încerca să mai joace un meci de pregătire cu AHCM Slobozia, în weekendul 3-5 august, dar nu s-a stabilit dacă la Brăila sau la Slobozia.

În perioada 10 și 11 august HC Dunărea Brăila va participa la un turneu la GalațI, unde va mai participa Danubius Galați, SCM Gloria Buzău și AHCM Slobozia. În perioada 17-18 august echipa brăileană va participa la un turneu la Rm.Vâlcea, alături de HCM-ul din localitate, HC Zalău și Békéscsaba, din Ungaria.

Berbece a spus că în penultima săptămână înainte de începerea campionatului va mai încerca să facă un joc cu o echipă din zonă. Pentru perioada de vară nu este programat nici un turneu la Brăila, un astfel de turneu urmând a avea loc în luna decembrie, când campionatul va fi întrerupt pentru participarea naționalei de senioare la Campionatul european care va avea loc în Franța, la începutul lunii decembrie.

În privința lotului pe care-l are la dispoziție, antrenorul Dumitru Berbece a declarat că ”dacă va fi bătăios și va fi împreună ca și grup, poate face performanță”.

Lotul echipei HC Dunărea Brăila pentru sezonul 2018-2019 este alcătuit din următoarele jucătoare: Gabriela Dobre, Marina Razum, Ana Maria Micu – portari, Alina Vătu, Ștefania Epureanu – extreme stânga, Nicoleta Tudor, Diana Munteanu – interi stânga, Diana Axinte, Natasha Krnic, Elena Dache – centri, Irina Shutska, Nicoleta Safta, Mirabela Coteț – pivoți, Cristina Gheorghe, Iasmina Ichim – interi dreapta, Cătălina Preda, Ana Maria Berescu, Gabriela Vrabie – extreme dreapta.

[quote]Deocamdată rămânem cu lotul ăsta. Mai avem o jucătoare în vedere, să vedem ce se întâmplă cu ea. dacă putem să o aducem, o aducem, dacă nu rămânem cu lotul acesta. Vedem pe parcurs, de fapt între tur și retur dacă e ceva, depinde de cum evoluăm și în ce situație suntem. Important este să rămână sănătoase, să nu se întâmple vreo accidentare[/quote] a spus Dumitru Berbece.

În cantonamentul de la Cheile Grădiștei nu va merge Gabriela Vrabie, care se află la lotul național de junioare U 18 care se pregătește pentru campionatul mondial de junioare U18. Campionatul Mondial feminin U 18 va avea loc în Polonia în perioada 7-19 august. Echipa națională a României îl are ca antrenor secund pe Cristian Cezar Preda, antrenorul echipei de Divizia A a HC Dunărea Brăila în sezonul 2018-2019.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •