ProBr

HAI LA BOX!

HAI LA BOX!
HAI LA BOX!
HAI LA BOX!

Marti, 14 martie, la Braila, va incepe Campionatul European de box Elite U 22. La eveniment vor participa 196 de sportivi din 31 de tari si 155 oficiali. Sub motto-ul “Boxul se intoarce acasa” organizatorii braileni au pregatit o Festivitate de deschidere din Sala Polivalenta “Danubius” in stilul galelor profesioniste. Aceasta va avea loc marti seara, la ora 18.00.

Primul gong al competitiei se va auzi marti, la ora 14.00, cu o gala care va cuprinde 11 meciuri. Seara, dupa festivitatea de deschidere, va avea loc o noua gala, cu 9 meciuri. Miercuri, joi, vineri si sambata vor avea loc cate doua gale preliminarii zilnic, de la ora 14.00 si 19.00. Duminica va fi zi libera, iar luni 20 martie sunt programate semifinalele competitiei. Marti, 21 martie 2017, sunt programate finalele la cale 10 categorii de greutate.
Dupa foarte multi ani, Romania prezinta un lot complet de pugilisti la startul unei intereceri de nivel international, la toate cele 10 categorii de greutate.

Sperantele delegatiei tarii noastre se leaga de Andrei Aradoaie, de la Dinamo Bucuresti, la categoria 81 kg , campion European de tineret in anul 2014, Marian Pita la categoria 69 kg, deţinător al titlului naţional U22, dar şi al celui de seniori, câştigător al Centurii de aur in 2015,  si Robert Jitaru la categoria 56 kg, dublu medaliat cu bronz la Campionatul European pentru juniori. Ultimii doi sunt braileni, dar sunt legitimati la Steaua Bucuresti.

Cu loturi complete de sportivi se vor prezenta: Rusia, Irlanda, Ucraina, Ungaria si Romania. Cate 9 sportivi au delegatiile din Italia, Turcia, Belarus, Germania, Republica Moldova. Anglia, France si Armenia au venit cu cate 8 sportivi, iar Croatia, Spania, Georgia si Polonia cu cate 7 pugilisti. Bulgaria a venit la Braila cu 6 sportivi, iar Bosnia si Herzegovina, Austria si Lituania cu câte 5. Cate 4 sportivi au delegatiile din Republica Ceha, Olanda, Albania si Israel. Slovacia si Grecia au venit cu cate 3 sportivi, cate doi din Cipru si Norvegia si unul din Slovenia.
La Braila va fi prezent si Franco Falcinelli, presedintele Federatiei Europene de Box, cat si secretarul general al EUBC, Alexandr Egorov.
Pentru a preveni incidentele pe timpul desfasurarii competitiei s-au luat masuri de siguranta sporite. Vor intra in misiune 80 de jandarmi sprijiniti de politisti locali.
Va fi a cincea competiţie importantă, la sporturi olimpice, gazduita de Romania, dupa Europenele de handbal feminin din 2000, campionatele continentale de judo din 2004, CE de haltere din 2009 si C.E. de box feminin din 2014.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •