Actualitate

Grup infractional de trafic de persoane care actiona in Galati si Braila, destructurat de DIICOT

Grup infractional de trafic de persoane care actiona in Galati si Braila, destructurat de DIICOT

La data de 23 aprilie 2018, procurori din cadrul DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore  a inculpaţilor MARIN DUMITRU zis „Mitică” în vârstă de 41 de ani, MARIN IULIAN în vârstă de 34 de ani, MARIN (fostă PETCU) IOANA în vârstă de 67 ani, PĂTRAŞCU TINCUŢA, din comuna Unirea, județul Brăila, în vârstă de 33 ani şi MARIN DUMITREL-SORIN în vârstă de 29 ani. Aceștia sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată și trafic de persoane în formă continuată.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2007, inculpaţii Marin Dumitru zis „Mitică”, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane cu exploatarea îndelungată a victimelor pe teritoriul Italiei, grup infracţional organizat intrafamilial la care începând cu toamna anului 2013 a aderat şi inculpatul Marin Dumitrel-Sorin.

Procurorii au reţinut că în perioada 2007 – 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, membrii grupului infracţional au recrutat prin inducere în eroare utilizând metoda „Loverboy”, prin răpire şi constrângere, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de starea de vădită vulnerabilitate, trei victime minore şi cinci victime majore pe care ulterior le-au transportat, transferat, adăpostit şi primit în scopul exploatării sexuale.

De asemenea s-a reţinut că inculpaţii le-au luat şi le-au reţinut actele de identitate victimelor, punându-le în pericolul real de îmbolnăvire, atât „la stradă” cât şi în imobile închiriate pe teritoriul Italiei, însuşindu-şi sumele obţinute din practicarea prostituţiei în valoare de peste 300.000 euro.

La data de 23 aprilie 2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de cinci percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor situate pe raza  județelor Galați și Brăila, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.

Totodată au fost găsite şi ridicate două autoturisme, bunuri achiziţionate din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane şi traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională, bijuterii şi suma de 4.500 EUR.

La data de 24 aprilie 2018, inculpaţii au fost prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis să admită propunerea DIICOT Serviciul Teritorial Galați şi în consecinţă a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa şi Marin Dumitrel Sorin pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.04.2018 şi până la 23.05.2018, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţionale organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată. De asemenea, judecătorii Tribunalului Galați au respins cererile inculpaţilor Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa şi Marin Dumitrel Sorin prin care solicită luarea faţă de aceştia a măsurii preventive a arestului la domiciliu ca fiind nefondate și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa şi Marin Dumitrel Sorin.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •