Politica

Greva foamei poate aduce beneficii nebanuite

Greva foamei poate aduce beneficii nebanuite
Greva foamei poate aduce beneficii nebanuite
senatoarea Cristiana Irina Anghel

Senatoarea PC, Cristiana Irina Anghel, cunoscuta pentru “greva foamei” facuta in vara lui 2010, a fost evacuata din casa de oaspeti a Ministerului Educatiei, conform unei instiintari semnate de rectorul Academiei de Studii Economice, Pavel Nastase.

Cristiana Anghel obtinuse o garsoniera intr-un camin care apartine de ASE Bucuresti, in care locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, dupa ce in cererea de cazare a specificat ca face aceasta solicitare „din motive personale si doar pana la solutionarea lor”.
Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat ca va sustine luni o declaratie de presa cu privire la situatia in care s-a aflat senatoarea PC, iar Rectorul ASE, Pavel Nastase, a declarat pentru ca „in acest bloc o parte din camere sunt ale Ministerului Educatiei, iar restul sunt ale ASE. Avem niste camere de protocol pentru angajatii ASE, dar atunci cand sunt disponibile folosim aceste camere si pentru cazari temporare. Doamna senatoare a depus o cerere la noi, am analizat cererea. Pentru ca dansa este in comisia de invatamant din Senat, adica face parte din sistemul de invatamant, i-am aprobat cererea”.
Senatoarea a declarat miercuri ca nu considera ca este vreo problema si a argumentat ca este membra a comisiei de Invatamant in Senatul Romaniei. Potrivit reglementarilor Academiei de Studii Economice, cazarea cadrelor didactice si angajatilor ASE Bucuresti, precum si angajatilor Ministerului Educatiei Nationale, beneficiari ai locurilor de cazare in caminele ASE, se face dupa cum urmeaza: cadrele didactice ale ASE vor fi cazate in caminul Moxa E sau Casa de Oaspeti din Strada Bozieni, iar angajatii Ministerului Educatiei vor fi cazati in Casa de Oaspeti, in cele 48 de garsoniere si 3 apartamente repartizate acestuia, numai pe baza aprobarilor scrise date de Secretarul general al ministerului. Senatoarea PC sustine insa ca a depus o cerere prin care a cerut sa stea in acea casa de oaspeti, pe o perioada „determinata” si ca legea nu-i interzice ca parlamentar acest lucru.
In prezent, senatoarea primeste de la Parlament un milion de lei pe zi pentru cazare, dupa cum a explicat ea, iar in februarie a incasat „25-27 milioane”. Ea a invocat „o mare problema personala” si a povestit ca a fost la decan, caruia i-a spus: „Eu nu am cum sa umblu sa-mi gasesc o casa unde sa pot sa stau. Stiu ca exista 5-6 camere libere, pot sa stau si eu pana ma linistesc?”.

A candidat la Dolj si nu in judetul Olt

Cristiana Anghel a intrat in greva foamei pe data de 26 august 2010, protestand in acest fel fata de diminuarile salariale din sistemul bugetar si fata de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, lege aprobata de Parlament in 2008. Pe 27 septembrie, ea a fost transferata de la Spitalul Municipal din Caracal la Institutul de Diabet din Capitala, dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat. La alegerile din 9 decembrie 2012, invatatoarea Cristiana Irina Anghel de la Caracal a obtinut un mandat de senator in colegiul 1 din Dolj, cu 56,82% din voturi, reusind sa-l surclaseze pe contracandidatul sau, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, care a candidat din partea PP-DD.

In anul 2011, invatatoarea din Caracal, care a studiat dreptul, a primit de la Antena 3 suma de 13.613 net, drepturi de propietate intelectuala, pentru aparitiile sale TV in care ataca cu inversunare Guvernul Boc pentru ca nu a acordat 5% din PIB pentru educatie, in timp ce pentru postul sau de invatatoare la Scoala nr. 2 din Caracal a primit 17.388 lei. Invatatoarea a fost recompensata prima data cu “castigarea concursului” pentru un post in Ministerul Educatiei pentru fiica sa, pentru ca in decembrie 2012 sa castige un colegiu de senator, insa in judetul Dolj si nu in Olt, judetul sau de obarsie. Interesant mai e si faptul ca invatatoarea din Caracal mai detine si un autoturism “Audi A4” fabricat in anul 2000, ceea ce demonstreaza ca nu a dus-o chiar atat de rau in ultimii ani, stiut fiind faptul ca intretinerea unui astfel de autoturism costa anual aproape cat un Logan la mana a doua.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.