Administratie

Galerie foto+video: Ziua Armatei Române sărbătorită la Brăila

Galerie foto+video: Ziua Armatei Române sărbătorită la Brăila

Joi dimineață, în Piața Independenței din municipiul Brăila, au avut loc manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României la care au participat oficialități publice locale, militari și simpli cetățeni.

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită la Brăila cu întâlnirea oficialităţilor militare şi civile, salutul drapelului de luptă, slujba religioasă, alocuţiuni rostite de prefect şi comandantul Garnizoanei şi premierea militarilor care s-au făcut remarcaţi în întreceri sportive.

”Astăzi sărbătorim Ziua Armatei Române, data la care semnificația istorică a devotamentului, curajului și sacrificiului militarilor români a condus la ziua eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă. 
Armata României, a continuat războiul antifascist alături de puterile Națiunilor Unite pentru eliberarea altor țări, până la victoria finală.
Noi suntem datori să aducem un omagiu pentru cei care au luptat ca generațiile de astăzi să trăiască în pace și să prețuiască sacrificiul ostașilor români. 
Cinste și onoare celor care au scris istoria României, veteranilor de război.
Cinste și onoare celor care astăzi nu mai sunt printre noi.
Le mulțumesc tuturor militarilor români, celor prezenți astăzi aici, celor din teatrele de operațiuni, care își servesc patria cu profesionalism, demnitate și onoare. 
Le mulțumesc familiilor care, în ciuda dificultăților, a distanțelor și a grijii permanente, sunt alături de militarii români și îi încurajează și îi motivează pentru a duce la îndeplinire misiunile. 
Cu respect, vă doresc multă sănătate și putere de muncă în activitatea dumneavoastră. 
La mulți ani Armatei Române” a spus George Adrian Paladi, prefectul Brăilei.

Puţinii brăileni au fost prezenți începând cu ora 10.00 la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Armatei, fiind mai interesaţi să asiste la defilarea militarilor de pe Calea Călăraşilor, de-a lungul şantierului deschis zilele trecute prin care se reabilitează stratului de asfalt dintre liniile de tramvai.

După plutoanele de militari din cadrul structurilor terestre şi navale ce activează în Garnizoana Brăila, au defilat şi foşti ofiţeri în retragere care au purtat pe braţe un drapel tricolor de dimensiuni mari.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu.

Ziua Armatei Române a fost marcată cu o expoziţie de tehnică militară, amenajată în parcarea de lângă Piaţa Independenţei. Brăilenii au putut vedea tunuri, vehicule blindate, dispozitive de ochire şi alte elemente din dotarea armatei.

Seara, după ora 20, a avut loc o retragere cu torțe pe Calea Călărașilor, în zona cuprinsă între Teatrul Maria Filotti Brăila-Piața Independenței- Catedrala”Nașterea Domnului”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •