Silviu Mares 6 ianuarie 2018

Dacă anul trecut viscolul și gerul nu au permis desfășurarea tradiționalelor manifestări de Bobotează, anul acesta vremea a fost foarte călduroasă pentru această perioadă a anului, ”Gerul Bobotezei” fiind departe.

De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului din Barieră s-a desfășurat slujba religioasă, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, ÎPS dr. Casian Crăciun împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, au pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării, unde, peste 4000 de brăileni au participat, la sarbătoarea Bobotezei. ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfințit 10 tone de apă, aflate în budanele pregătite pe platoul de pe Esplanadă.

La finalul slujbei de pe scena Esplanadei, Arhiepiscopul Casian a aruncat în Dunăre crucea de lemn, iar, conform tradiției, brăilenii curajoși s-au aruncat în apă să o prindă. În ciuda vremii foarte calde anul acesta s-au înscris doar trei tineri care au sărit de pe Șalupa Zorile în apele fluviului în încercarea de a recupera crucea.

Crucea „Bobotezei” 2018, a fst prinsă de brăileanul Daniel Nichițelea, în vârstă de 28 de ani, angajat al unei firme de construcții. Ceilalți doi brăileni care s-au aruncat și au înotat în Dunăre să recupereze crucea au fost Marian Bucur în vârstă de 24 de ani din comuna Bordei Verde și Bogdan Stanciu, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Brăila.

După recuperarea crucii din apă cei trei tineri au fost binecuvântați de Arhiepiscopul Dunării de Jos și răsplătiți pentru efortul depus, de Arhiepiscopul Casian cu o sumă de bani și cu pachete cu alimente, din partea Primăriei Brăila.

 

Comentarii