Actualitate

Galerie foto: Mesaje adresate elevilor la inceputul vacantei de vara

Galerie foto: Mesaje adresate elevilor la inceputul vacantei de vara

Ultimele zile de şcoală au fost petrecute de elevii brăileni în compania poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Luna iunie corespunde, pentru poliţiştii brăileni, şi cu încheierea activităţilor în cadrul unor campanii şi proiecte, iniţiate şi derulate pe parcursul anului şcolar 2017-2018.

Dintre acestea, amintim: programul educativ-preventiv „Şcoala Siguranţei Tedi”, derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Compania Maspex România, campania „Internetul – unealta traficanților de persoane!”, iniţiată de Centrul Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Judeţean Brăila și cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila şi campania „Cartea de vacanţă – oferită cu drag de un poliţist” – iniţiativă a poliţiştilor brăileni.

Astfel, în cursul lunii iunie, poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi cei ai Biroul Rutier au mers la elevii claselor întâi de la şcolile gimnaziale „Al. I. Cuza” şi „Fănuş Neagu” din municipiul Brăila, precum şi la şcolile din localităţile Romanu, Muchea şi Cazasu, pentru a-i învăţa ABC-ul siguranţei în vacanţă.

Abecedarul siguranţei a pornit de la  principalele reguli de circulaţie pe care cei mici trebuie să le respecte şi în vacanţă, pentru că legea şi conduita preventivă „nu iau niciodată vacanţă”.

Copiilor din mediul rural, poliţiştii le-au atras atenţia că nu au voie să mânuiască atelaje hipo şi nici să circule cu bicicleta pe drumurile publice, pentru că nu au împlinit vârsta de 14 ani.

Siguranţa acasă şi pe internet au fost alte subiecte abordate de poliţiştii de prevenire cu elevii, fiind analizate riscurile la care cei mici s-ar expune dacă ar primi în casă sau ar discuta în spaţiul virtual cu persoanele necunoscute.

De asemenea, elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Brăila au primit recomandările poliţistului de proximitate privind posibilitatea ca internetul să se transforme într-o unealtă a traficanţilor de persoane.

Activităţile de informare şi de prevenire adresate elevilor vor fi continuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi în vacanţa mare, în cadrul şcolii de vară sau în zonele de recreere şi de agrement, Poliţia Română derulând Planul de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe timpul sezonului estival.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •