ProBr

Galerie foto: Dacia Unirea si CS Balotesti, un egal echitabil

Galerie foto: Dacia Unirea si CS Balotesti, un egal echitabil
Galerie foto: Dacia Unirea si CS Balotesti, un egal echitabil
Galerie foto: Dacia Unirea si CS Balotesti, un egal echitabil

Sambata dimineață, Dacia Unirea Brăila a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din etapa a XIV-a din Liga a 2-a, disputat pe teren propriu cu CS Balotești. Fără presiunea unui rezultat, echipa pregătită de Alin Pânzaru a jucat astăzi fără Laurențiu Ivan, Adăscăliței, Necoară, rămași pe banca de rezerve, dar și fără Gabriel Niță, ultimul accidentat, dând credit tinerilor.

Echipa din Balotești a venit la Brăila cu gândul de a obține puncte, pentru a ieși din zona ultimului loc retrogradabil și au jucat deschis, pe atac, creindu-și multe situații de gol, unele dintre ele cu largul concurs al tânărului portar al brăilenilor, Albert Popa, aflat la debutul în Liga a 2-a.

În minutul 11 oaspeții au avut prima situație de poartă. Gojnea a scăpat pe partea stângă, a centrat în careu, Popa a vrut să iasă, dar a alunecat și mingea se îndrepta spre V. Andrei, care a alunecat și el și nu a reușit să ajungă la mingie și să o trimită spre poartă. În minutul 20, Costel Roșu i-a pasat în dreapta lui Iosofache, iar acesta a șutat din 8 metri lateral, la colțul scurt, însă portarul Fulga a respins în corner. În minutul 23 Pușcașu a încercat un șut de la distanță, dar mingea a trecut puțin peste poarta oaspeților. Trei minute mai târziu oaspeții au ajuns din nou în careului brăilenilor, însă reluarea lui Claudiu Herea din 7 metri a a fost reținută de portarul Popa. În minutul 28 Roșu a primit o pasă în adâncime, în partea dreaptă a careului și a șutat din șase metri, poziție laterală, la colțul scurt, însă Fulga a respins cu piciorul în corner. În minutul 30, la o minge bâlbâită în careul brăilenilor, Eugen Nica a reluat pe spate din 4 metri lateral stânga, dar mingea a căzut pe bara transversală și apoi a ieșit în aut de poartă.

Fazele au continuat să se succeadă la ambele porți și în minutul 35 Pușcașu a șutat de la 18 metri, poziție centrală, dar mingea a trecut pe lângă poarta oaspeților. În minutul 42, Roșu l-a găsit cu o pasă pe Neagu, în colțul din stânga al careului mare, dar șutul acestuia a fost deviat în corner de un fundaș al celor de la Balotești. În minutul 44 V. Andrei a executat o lovitură de la colțul terenului, direct pe poartă, profitând și de avantajul oferit de vânt, dar mingea a căzut pe pasa porții, la colțul lung. Ultima mare ocazie de gol a primei reprize a aparținut oaspeților, în minutul 45. Herea i-a pasat lui Gojnea aflat la 18 metri poziție centrală, acesta a făcut câțiva pași și a șutat de la 14 metri, la colțul scurt, încercând să trimită printre picioarele portarului Popa. Mingea l-a lovit în picior pe portarul brăilenilor, care s-a aruncat apoi după ea și a reținut-o de lângă bară, evitând deschiderea scorului și astfel prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Repriza a doua a avut același ritm, cu faze la ambele porți, dar de data aceasta și cu două goluri, câte unul în fiecare poartă. În minutul 53 Roșu a centrat în careu, dar Pușcașu, nemarcat la 8 metri poziție centrală, a reluat spre poartă, dar Fulga a reușit să respingă. În minutul 55 Andrei a centrat de la 4 metri lateral dreapta, paralel cu poarta, însă nici un coechipier nu se afla acolo să trimită spre poartă. În minutul 58 Neagu a centrat în careu, mingea a ajuns la Pușcașu, aflat singur la 4 metri de poartă, dar șutul acestuia a trecut peste poarta lui Fulga. În minutul 60 a avut loc o fază controversată. roșu a pătruns în careu și a căzut după un duel cu Mirescu, dar arbitru a considerat că atacantul brăilenilor a simulat și în loc de penalty Roșu s-a ales cu un cartonaș galben.

În minutul 64 avea s vină primul gol, dar din păcate în poarta brăilenilor. Herea a pătruns pe dreapta în careu, a ajuns până la un metru de linia porții și a centrat în mijlocul careului, la Eugen Nica, care a șutat de la 10 metri în dreapta portarului Popa, deschizând scorul. Oaspeții au forțat și golul doi, profitând de faptul că brăilenilor nu le-a picat bine golul primit, însă nu au reușit să mai pună în pericol poarta gazdelor. Jucătorii lui Alin pânzaru și-au revenit repede și după numai 7 minute au restabilit egalitatea. În minutul 71, Neagu a centrat de pe stânga în careu, iar Roșu a reluat de la 4 metri în poarta celor de la Balotești, marcând al patrulea său gol din acest sezon de primăvară.

În minutul 75 Neagu a centrat de pe dreapta, însă lovitura de cap a lui Calu a fost reținută de portar. Brăilenii au alergat după golul victoriei, dar șutul lui Olenic de la 18 metri, în minutul 90+2, a fost respins de portarul oaspeților de lângă bară și astfel meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0).

Dacia Unirea Brăila: Alb. Popa – Iosofache (min. 87 Ed. Oprea), Moglan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic, P. Ioan (min. 65 M. Calu)- Roşoagă (min. 79 D. Oprea), Puşcaşu, C. Neagu – C. Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru

CS Baloteşti: Fulga – C-tin. Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, Mirescu – Val. Andrei (min. 77 M. Neagu), Cl. Herea, N. Ion, A. Gojnea – Eug. Nica (min. 81 Răuță), P. Ioniţă (min. 79 Dobra). Antrenor. Augustin Călin

Dacia Unirea Brăila rămâne și după această etapă pe locul 8, cu 31 de puncte. Etapa următoare Dacia Unirea va sta, iar următorul meci îl va avea pe 25 martie, acasă cu Chindia Târgoviște.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •