Sport

Gale de pregatire pentru pugilistii braileni

Gale de pregatire pentru pugilistii braileni
Gale de pregatire pentru pugilistii braileni
Gale de pregatire pentru pugilistii braileni

 

Piaţeta Perla din Mamaia a găzduit sâmbătă 26 iulie, de la ora 20.00, o interesantă gală de box în aer liber. Evenimentul desfășurat sub denumirea „Mamaia Boxing 2014“ și organizată de Asociaţia Judeţeană de Box Constanţa s-a bucurat de succes, stârnind interesul larg al celor aflaţi în zonă. La această gală au participat și pugiliști de la CSM Brăila, însoțiți de maestrul Georgiu Jipa. 

Au participat 20 de boxeri, de la cinci cluburi, CSM Brăila, CS Preda Pitești și trei din judeţul Constanţa: CS Farul Constanţa, Callatis Mangalia şi CS Năvodari.

Pugiliştii câştigători au fost: cadeţi – categ. 36 kg – Orhan Marcu (Farul) care l-a învins pe Bobi Gabriel (CSM Brăila), categ. 42 kg – Florin Lazăr (CSM Brăila) care l-a învins pe Sebastian Şaban (Farul); juniori – categ. 48 kg – Dincer Iusmen (Farul), categ. 50 kg – Mihai Popescu (CS Preda Piteşti); tineret – categ. 52 kg – Ştefan Marcu (Farul), categ. 56 kg – Cezar Andrieş (Năvodari) care l-a învins pe Alexandru Giurgea (CSM Brăila), categ. 64 kg – Răzvan Azoiţei (Farul) care a trecut de Adi Bărbieru (CSM Brăila), categ. 69 kg – Ionuţ Petriş (Farul); seniori – categ. 52 kg – Enver Amiş (Farul), categ. 64 kg – Florentin Niculescu (Farul).

 

Marian Pita
Marian Pita

 

În urmă cu o săptămână trei boxeri de la CSM Brăila, Marian Piţa, Marian Vişan şi Robert Jitaru, însotiti de antrenorul George Pertea, au participat la Piteşti la ediţia 2014 a Cupei Argeșului, eveniment organizat de Clubul Sportiv Preda Pitești, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş. La această competiţie în afară de brăileni au mai participat pugilişti de la alte cluburi din ţară care se pregătesc pentru naţionalele de seniori care vor avea loc în perioada 4-10 august la Piatra Neamț. Toți cei trei pugiliști de la CSM Brăila au câștigat meciurile disputate. Marian Piţa a câştigat la puncte meciul cu Mihai Dezrobitu de la CSS Chimia Rm. Vâlcea, Marian Vişan l-a învins pe Cosmin Poşircă din Piteşti, iar Robert Jitaru pe sibianul Vasile Suciu, component al Centrului Olimpic Reşiţa.

La naționalele de box pentru seniori de la Piatra Neamț, CSM Brăila va fi reprezentată de Marian Pița la categoria 69 kg și Marian Vișan la 64 kg. Din păcate, frații Andrei și Dragoș Ghionea se pare că au decis să renunțe la box.

Președintele AJ Box Brăila, George Perțea, intenționează să organizeze la Brăila o gală internațională, dotată cu Cupa Costică Dafinoiu, gală la care să participe pe lângă pugiliști din România și sportivi din Moldova, Bulgaria sau Germania. Printre pugiliștii pe care maestru Perțea vrea să-i aducă la Brăila se află și Bogdan Juratoni și Mihai Nistor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •