Sport

Gabriela Perianu din nou sub comanda lui Ioan Baban

Gabriela Perianu din nou sub comanda lui Ioan Baban
Gabriela Perianu din nou sub comanda lui Ioan Baban
Gabriela Perianu din nou sub comanda lui Ioan Baban

Fostul technician al HC Dunărea Brăila, profesorul Ioan Gheorghe Băban, revine în forță în handbalul feminin românesc, în postura de director tehnic al vicecampioanei HCM Baia Mare. Acesta o va avea din nou ca elevă pe brăileanca Gabriela Perianu, cel mai bun produs al handbalului feminin de la Brăila. Ioan Baban

Echipa din Baia Mare are din acest sezon un nou antrenor în persoana lui Aurelian Roșca, care are o vara fierbinte, el fiind și antrenorul echipei naționale de tineret a României, care va participa în perioada 22 iulie – 3 august la Campionatul European ce se va desfășura la Valencia, în Spania. Roșca va colabora din această săptămână cu Ioan Băban, care a acceptat provocarea conducerii din maramureșene şi a fost numit director tehnic la HCM Baia Mare.

În vârstă de 62 de ani, Ioan Băban are o vastă experienţă în handbalul feminin, după ce a ocupat banca tehnică a mai multor echipe din România, dar şi din străinătate, fiind totodată antrenor al loturilor naţionale de junioare, tineret, senioare şi universitare.
Ioan Băban a pregătit HC Dunărea Brăila din iulie 2011 până în februarie 2013, când, după celebrul meci de la Galați, în care Brăila a pierdut la șapte goluri diferență partida cu Danubius (echipă aflată pe ultimul loc în clasament și care avea să retrogradeze din Liga Națională la finalul campionatului 2012-2013), a demisionat. A avut apoi o aventură scurtă la CSM Cetate Devatrans, după care a revenit acasă, la Baia Mare, unde a pregătit grupele de junioare.
De luni dimineaţa, Băban şi-a şi intrat în rol, fiind prezent în cantonamentul montan de la Şuior, acolo unde o are din nou elevă pe Gabriela Perianu.

Gabriela Perianu din nou sub comanda lui Ioan Baban
Gabriela Perianu din nou sub comanda lui Ioan Baban

HCM Baia Mare a plecat în cantonamentul de la Şuior cu 21 de jucătoare: Ungureanu, Munteanu, Dumanska – Ardean Elisei, Tănasie, Maior Paşca, Nechita, Pîrvuţ, Abbingh,  Perianu, Preda, Szűcs, Pineau, Oltean, Marin, Geiger, Gjorgjijevska, Vizitiu, Tătar, Ježić şi Tomescu.
Do Nascimento este plecată cu naţionala Braziliei la Jocurile Pan-Americane de la Toronto (Canada), iar Tiron şi Zamfirescu au fost la Universiada de la Gwangju (Coreea de Sud), însă acestea din urmă ar putea lua drumul Brăilei, la schimb cu Gabriela Perianu. Brăileanca consideră că venirea la vicecampioana României este un pas făcut la momentul potrivit și își dorește să facă performanță la echipa băimăreană.

“După o gramadă de negocieri, în sfârșit, cluburile au căzut la un comun acord. Mă bucur că s-a întâmplat lucrul acesta și sunt bucuroasă că am ajuns aici, în Baia Mare”, a spus Gabriela Perianu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •