Sport

Fotbalul brăilean – Tradiție și viitor

Fotbalul brăilean – Tradiție și viitor

Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila a nunțat într-o conferință de presă că au demarat proiectul ”Fotbalul brăilean – Tradiție și viitor” în parteneriat cu primăria Brăila, prin care autoritatea publică locală susține clubul de fotbal cu suma de 332.000 lei, proiect ce se încheie în 15 decembrie 2018.

Președintele Consiliului de Administrație al ASC Dacia Unirea Brăila, Valentin Avramescu, care este și managerul de proiect, a precizat că la acest proiect clubul are o cotribuție proprie în valoare de 38.000 lei. Acesta a mai precizat că așteaptă în perioada următoare și sprijinul promis de la CJ Brăila, care să le asigure o parte din bugetul necesar pentru supraviețuirea în Liga a 2-a, obiectivul stabilit pentru sezonul 2017-2018.

Conducerea clubului Dacia Unirea a transmis printr-un comunicat de presă și un punct de vedere privind problemele juridice ale președintelui executiv al clubului, Auras Brașoveanu. În comunicatul de presă se precizează că la momentul angajării sale în cadrul clubului s-a discutat inclusiv la nivelul serviciului juridic al FRF despre ce înseamnă imposibilitatea exercitării calității de administrator legal în raport cu funcția pe care ar urma să o ocupe în cadrul clubului Dacia Unirea Brăila.

Situația juridică a lui Brașoveanu, dar, mai ales prezența sa în Comitetul Executiv al FRF, a făcut obiectul unor nenumarate contestații verbale, scrise, etc., totul culminând cu acțiunea intentată în instanță de Florin Prunea pentru nerecunoașterea calității de membru cu drept de vot în CEx al FRF, acțiune finalizată cu o hotărâre judecătorească de respingere a cauzei formulate.

Conducerea Dacia Unirea Brăila mai precizează că ”Auraș Brașoveanu a activat în cadrul clubului ca președinte executiv, având ca atribuții principale gestionarea activității sportive a clubului și îndeosebi a relației cu FRF, conform fisei de post, neavand atribuții de administrator al clubului. Brașoveanu a activat în clubul Dacia Unirea Brăila pe baza unui contract de voluntariat, fără a fi retribuit nici din bani privați sau, cu atât mai puțin, din bani publici!

Din data de 1 mai 2018, odată cu începerea contractului de muncă în cadrul FRF, colaborarea clubului brăilean cu Auraș Brașoveanu a încetat.

Deoarece postul de președinte executiv a rămas vacant, conducerea clubului Dacia Unirea Brăila așteaptă până la finalul lunii acesteia, pe adresa clubului, cereri însoțite de CV-uri ale persoanelor care au experiența necesară și doresc să se implice în activitatea clubului, în aceleași condiții ca cele avute de Auraș Brașoveanu, adică muncă voluntară (sistem valabil pentru toți membrii din Consiliul Director).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •