Silviu Mares 28 martie 2013
Nicolae Anghel, cel mai bun antrenor de juniori din judetul Tulcea
Nicolae Anghel, cel mai bun antrenor de juniori din judetul Tulcea
Nicolae Anghel, cel mai bun antrenor de juniori din judetul Tulcea

Nascut la 27 septembrie 1970, Nicolae Anghel este unul dintre principalii crescatori si descoperitori de talente in fotbalul brailean. Din pacate, lipsa de deschidere si de transparenta din fotbalul brailean l-a determinat pe fostul fundas central al celor de la Petrolul Ianca de la inceputul anilor ’90 sa se mute in judetul vecin cu jucatorii sai. Aceasta decizie a luat-o dupa un experiment ratat cu FC Tufesti.

R: Domnule Anghel, acum unde va mai desfasurati activitatea impreuna cu copii dumneavoastra?

N.A.: Pentru campionatul 2012-2013 clubul nostru (FC Pressing Braila – n.red.) a incheiat un parteneriat cu  Clubul de Fotbal ARRUBIUM Macin din judetul Tulcea, in care este prevazut ca toti copii si juniorii legitimati la FC Pressing Braila sa participe sub denumirea lui ARRUBIUM Macin in campionatele de juniori organizate de AJF Tulcea. Dupa desfasurarea primei parti de campionat evolutia copiilor nostri a fost foarte buna ei ocupand locurile 1 in competitia juniorilor A1 si a juniorilor C si locul 2 la juniori D.

R: Care este evolutia echipelor pregatite de dumneavoastra in acest campionat?

N.A.: Echipa de juniori A1 se afla dupa 19 etape pe primul loc cu 19 victorii, avand 121 goluri marcate si doar 10 goluri primate, acesta fiind un record in campionatul Ligii a 4-a a judetului Tulcea. Din randul juniorilor A1, Stefan Anghel, care a implinit pe 11 martie 18 ani, a evoluat in toate partidele desfasurate in campionatul seniorilor, avand o evolutie foarte buna, ceea ce a atras atentia reprezentantilor echipei de Liga a 2-a, Delta Tulcea. Un reprezentant al acesteia la urmarit la fiecare joc din campionat. In urma evolutiilor bune din turul campionatului echipei noaste i-au fost decernate mai multe premii in cadrul ,,Galei Fotbalului Tulcean’’ desfasurata in decembrie 2012, sub organizarea A.J.F. Tulcea: Cea mai buna echipa de juniori A1 pe anul 2012; cel mai bun junior A1, Nicusor Catalin Lungu, nascut pe 24 septembrie 1995; cel mai bun junior C, Marcel David Gheorghe, care va implini 15 ani pe 29 martie. Totodata, eu am fost desemnat cel mai bun antrenor de juniori.

R: Juniorii mici au si ei aceleasi performante?

N.A.:Echipa de juniori C, copii nascuti intre anii 1998 – 1999, s-a clasat pe locul 1 cu 9 victorii din tot atatea posibile, avand ca adversari, printre altele, cele doua grupe de copii inscrise in campionat de Delta Tulcea dar  care au fost invinse de juniorii nostri cu scorul de 1–0 (Delta II) si 3–1 (Delta I).

Vreau sa remarc faptul ca Marcel David Gheorghe este un copil institutionalizat in cadrul D.G.A.S.P.C Braila, un copil cu reale calitati pentru performanta, da si cu rezultate foarte bune la scoala, aici fiind vorba de buna colaborare a clubului nostru cu conducerea institutiei sus mentionate, rezultatele nefiind intamplatoare. Echipa de Juniori D, copii nascuti intre anii 2000 – 2002, a evoluat sub denumirea de Noua Generatie Macin si s-a clasat pe locul 2, locul 1 fiind ocupat de Delta Tulcea.

R: Ce conditii de pregatire aveti la Macin?

A.N.: Antrenamentele le facem la Braila, doar pentru meciuri traversam Dunarea in judetul Tulcea. In aceasta iarna am beneficiat de un cantonament montan din partea sponsorilor nostrii. Vrem sa facem performanta si trebuie sa ne pregatim asa cum o fac toate echipele care doresc performanta, cantonamente si antrenamente.

R: Apropo de sponsorizari. Anul trecut ati primit niste sponsorizari din Tara lalelelor.

Ruud Van De Kerkhof
Ruud Van De Kerkhof

A.N.: Da. De 1 iunie sportivii nostrii au primit o cantitate insemnata de echipament sportiv din partea domnului Ruud Van De Kerkhof din Olanda. Olandezul este o ruda a fostelor vedete ale fotbalului mondial, gemenii Rene si Willie van Kerkkof, care au jucat la turneele finalele ale Campionatelor Mondiale din 1974 si 1978. Acesta este casatorit cu Daniela, originara din Galati, iar el originar din localitatea Den Holder, aflata in nordul Olandei. Ruud Van De Kerkhof a mai sponzorizat si in anii trecuti cu tricouri, sorturi, sepcute si mingi elevi de la mai multe scoli gimnaziale din Galati, Braila, Vrancea si Buzau.
R: Ce obiective aveti pentru acest an?

Nicolae Anghel
Nicolae Anghel

A.N.: Pentru campionatul 2012-2013 obiectivele noastre sunt calificarea si castigarea finalei juniorilor A1, dar si calificarea la Turneul Zonal al juniorilor C. Cum unii jucatori sunt in jurul varstei de 18 ani, avem ca obiectiv ca cel putin unul sa ajunga in sezonul viitor sa evolueze in Liga a 2-a, iar minim doi sa joace la echipe din Liga a 3-a. De asemenea ne dorim ca 4-5 juniori sa promoveze la echipa de seniori ARRUBIUM Macin.

R: Mult succes domnule Anghel in ceea ce faceti si poate in curand vom vedea jucatori de la clubul dumneavoastra si in Liga 1.

A.N.: Multumesc mult. Asta ne-am dori si noi. Ramane de vazut, dar repet pentru performante trebuie sa ne pregatim bine.

Comentarii

1 thought on “Fotbalul brailean plecat in pribegie. Interviu cu Nicolae Anghel de la FC Pressing Braila

  1. Felicitari,se adevereste faptul ca „Nu poti fi profet in tara ta !”.Iti doresc o colaborare cat mai indelungata cu cei din Macin.Multa BAFTA !!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.