Sport

Fetele de la LPS Braila au castigat faza pe zona a ONSS la handbal licee

Fetele de la LPS Braila au castigat faza pe zona a ONSS la handbal licee
LPS Braila s-a calificat la turneul final al ONSS handbal fete liceu
LPS Braila s-a calificat la turneul final al ONSS handbal fete liceu

Săptămâna trecută, la Focșani, s-a desfășurat faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal fete nicel liceal. LPS Brăila a câștigat toate meciurile jucate și s-a calificat la faza națională.

La turneu au participat doar cinci echipe din zona Sud-Est, reprezentanta județului Vrancea, gazda turneului, nu s-a prezentat. Deși s-a prezentat la turneu în mare parte cu echipa de junioare II, pregătită de profesorul Eugen Jelesneac, dar fără Iasmina Ichim și Alexandra Vrabie, ambele plecate la lotul național de cadete, care a avut un stagiu de pregătire la Rm. Vâlcea, echipa din Brăila a câștigat toate cele patru meciuri.

Astfel, echipa pregătită de profesorul Eugen Jelesneac a învins, în primul meci, pe LPS Galați cu 22-20 (10-9). Golurile brăilencelor au fost marcate de Alexandra Oprea -9, Mirabela Coteț -5, Ștefania Epureanu -3, Nicoleta Popa -3 și Cătălina Voinea -2.

În al doilea joc, fetele de la LPS Brăila au câștigat cu 26-18 meciul cu Liceul Grigore Moisil din Tulcea. Golurile fetelor de la Brăila au fost marcate de Mirabela Coteț -6, Alexandra Oprea -5, Nicoleta Popa -5, Ștefania Epureanu -4, Oana Nica -5 și Cătălina Voinea -1.

În al treilea meci, LPS Brăila a câștigat meciul cu LPS Buzău, echipă care a venit în mare parte cu junioarele I. Fetele pregătite de Eugen Jelesneac au câștigat cu 23-21 și aveau practic calificarea asigurată la turneul final. Au marcat: Ștefania Epureanu -7, Nicoleta Popa -5, Alexandra Oprea -5, Mirabela Coteț -3, Cătălina Vrabie -2 și Oana Nica -1.

În ultimul meci LPS Brăila a câștigat în fața fetelor de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia, câștigătoarea fazei județene a ONSS din Constanța.

O evelouție foarte bună și constantă a avut-o la acest turneu regional portarul Anamaria Micu, o handbalistă care se află într-un progres vizibil și care poate constitui pe viitor o soluție pentru echipa de senioare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •