Sport

Fara medalii la mondialele universitare de handbal

Fara medalii la mondialele universitare de handbal
Fara medalii la mondialele universitare de handbal
Fara medalii la mondialele universitare de handbal

Dacă în urmă cu doi ani echipa universitară a României reușea să câștige medaliile de argint în Brazilia, anul acesta echipa antrenată de Nicoleta Alexandrescu a terminat doar pe locul 4, fiind învinsă în finala mică de Coreea de Sud cu 20-30 (11-14). Noua campioană mondială universitară la handbal feminin este Brazilia, care a învins în finală Rusia cu 24-17 (14-9).

România a început bine meciul din finala pentru locul 3 și nimic nu prevestea dezastrul de la final. Cu o apărare avansată, asiaticele au condus cu 0-2, dar româncele au egalat la 2 în minutul 6, iar în minutul 12 conducea prima dată la două goluri diferență, scor 6-4. Dar, după ce în minutul 15 au condus cu 7-5, româncele au cedat inițiativa și au intrat în jocul asiaticelor care au trecut în avantaj în minutul 17, scor 7-8. Coreea s-a desprins chiar la 3 goluri, dar după 9-12 România s-a apropiat la un gol, scor 11-12, beneficiind și de o aruncare de la 7 m ratată de coreence, însă la pauză s-a intrat la scorul de 11-14.

După pauză echipa fetelor ”cu ochii oblici” s-a distanțat la cinci goluri, scor 11-16, iar în timp au mărit avansul la 8-9 goluri, pentru ca la final să câștige cu 20-30.

Portarul Dunării Brăila, Elena Voicu, dar nici Elena Șerban de la CSM București, nu au mai avut aceleași intervenții din meciurile precedente, pe fondul erorilor din atac, care nu a găsit nici acum antidotul la apărarea avansată practicată de coreence și la această națională. Golurile echipei României în meciul din finala mică au fost marcate de: Andreea Tetean -6 (3 de la 7 m), Laura Leahu -5, Andreea Adespii -3, Ana-Maria Apipiei -2, Oana Andrei (Gogoriță) -2, Carmen Șelaru (Ilie)-1 și Andreea Ivan (Antoce) -1.

România a jucat în ultimele patru meciuri cu doar 11 jucătoare pe foaia de joc, Georgiana Brătulescu accidentându-se destul de grav la genunchi, naționala antrenată de Nicoleta Alexandrescu fiind singura care a deplasat la Guimaraes doar 12 jucătoare, dintr-un motiv încă necunoscut. iar lotul redus numeric avea să se vadă în fazele superioare, atunci când oboseala și-a pus amprenta pe jucătoarele care au jucat meci de meci, undele dintre ele chiar integraliste în unele jocuri.

Pentru HC Dunărea Brăila, convocarea Elenei Voicu e un motiv de mândrie, mai ales că a fost clar primul portar al echipei, dar în prisma meciurilor oficiale care urmează pentru echipa de club, nici această absență a ei de la pregătirile echipei de club, cum nici cea a Gabrielei Perianu nu fac bine pentru omogenizarea jocului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •