Administratie

Fantana Cinetica va fi gata pana in iunie

Fantana Cinetica va fi gata pana in iunie
  Fantana Cinetica va fi gata pana in iunie
Primarul spune ca fantana trebuie sa fie gata pentru sarbatorile de vara ale orasului

Primarul spune ca brailenii se vor putea bucura in aceasta vara de Fantana Cinetica, care in momentul de fata se afla in reparatii. Termenul de finalizare al proiectului este luna septembrie, insa edilul isi doreste ca lucrarile sa fie grabite.

In cadrul ultimei conferinte de presa, primarul Aurel Simionescu a vorbit despre reabilitarea fantantii amplasate pe Esplanada. In baza proiectului, fantana ar trebuie sa fie gata in luna septembrie, insa primarul isi doreste ca reabilitarea acesteia sa fie finalizata mai repede. Chiar daca in acest moment, lucrarile sunt in grafic, primarul spune ca proiectul bate pasul pe loc din cauza problemelor aparute la partea mecanica si a unor piese pe care proiectantii nu reusesc sa le gaseasca.
“Termenul de finalizare al acestei lucrari ce tine de tot ansamblul Esplanadei, ca aici nu vorbim numai de fantana arteziana, este in luna septembrie. Mi-as dori sa putem termina ce avem de facut in luna iulie, pentru ca avem si sarbatorile de vara ale municipiului. Piesele sunt curatate, mai sunt cateva probleme la partea mecanica, si de asemenea la cea care are inclusa partea melodica. Noi vrem sa putem termina si sa avem gata Esplanada inainte de termen”, a declarat primarul Aurel Simionescu.
Intregul proces de modernizare al Esplanadei este realizat cu fonduri europene si este curpins in cadrul Programului Operational Regional pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Acest proiect cuprinde: reabilitarea, consolidarea, modernizarea platformelor pietonale de promenada, a scuarurilor, spa?iilor de odihna si recreere, spatiilor tehnice si dotarilor aferente promenadei, dar se vor face si lucrari de reabilitare a amenajarilor speciale pentru persoanele cu dizabilita?i. “De asemenea, pe langa aceste lucrari, avem in vedere sa reabilitam si Fantana cinetica. Aici nu ma refer la obiectivul ca atare, ci se va umbla la partea de pompare, la mecanismul de rotire, adica la tot ce inseamna elemente de miscare ale fantanii.”, a mai spus in incheire Aurel Simionescu.
Valoarea investi?iei este de 16 milioane lei, din care 10 milioane provin de la Fondul European, 2,5 milioane lei de la bugetul de stat si 3,5 milioane de la administratia publica locala.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.