Sport

Esec clar la Galati pentru HC Dunarea Braila. HC Danubius Galati – HC Dunarea Braila 26-19 (14-7)

Esec clar la Galati pentru HC Dunarea Braila. HC Danubius Galati – HC Dunarea Braila 26-19 (14-7)

Esec clar la Galati pentru HC Dunarea BrailaDupa 7 ani de invincibilitate, HC Dunarea Braila a pierdut fara drept de apel meciul din etapa a XV-a cu HC Danubius Galati.

Desi cele care au deschis scorul au fost brailencele, prin Gabriela Perianu in secunda 36, galatencele au intrat in avantaj abia in minutul 7, dupa doua goluri inscrise de Glibko si Trandafir, precedate de o bara a aceleiasi Perianu, si nu au mai cedat initiativa pana la finalul meciului, Craciu egaland doar o data, 2-2 prin Liliana Craciun. Echilibrul s-a mentinut pana in munutul 24, cand Danubius s-a desprins la 4 goluri dupa doua reusite ale Dacianei Curtean, scor 11-7. desi in poarta brailei a fost introdusa Mirela Nichita, in locul Gabrielei Dobre, care a primit cateva goluri foarte usor, caderea brailencelor a continuat, iar la pauza elevele Alexandrinei Soare aveau 7 goluri avantaj, 14-7.

HC Danubius Galati – HC Dunarea Braila 26-19 (14-7)Repriza a doua a inceput tot cu Danubius la timona, iar in minutul 38 avansul era de 9 goluri, scor 9-18. Au urmat zece minute de joc bun al brailencelor, care au redus din handicap pana la 4 goluri diferenta, 16-20, dar cand cei aproape 100 de braileni prezenti in tribunele salii Siderurgistul din Galati, sperau la o revenire si la obtinerea unui rezultat bun, fetele lui Baban s-au taiat ca maioneza si au cedat usor terenul si galatencele aveau in minutul 55 din nou 9 goluri avans pe tabela, scor 17-26. Finalul a gasit echipa braileana in avantaj numeric timp de 51 secunde, dar nu au reusit sa inscrie, iar scorul final a fost 19-26 pentru “lanterna rosie” a Ligii Nationale. Braila a castigat insa la numarul aruncarilor in bara, trmitind de 5 ori mingea in barele portilor galatencelor, prin Brot, Perianu de doua ori, Moldovan si Adespii, in timp ce de la Danubius a trimis doar de doua ori mingea in bara, prin Gheorghe si Glibko. Nici la aruncarile de la 7 m nu au stat mai bine brailencele, ratand trei astfel de aruncari, prin Horjea, Perianu si Adespii, in timp ce Glibko a transformat toate cele 4 aruncari de la 7 m.

Galati - BrailaPentru HC Dunarea Braila au marcat: Gabriela Perianu – 6 (1 de la 7 m), Alina Horjea -4, Ada Moldovan -3, Nicoleta Esanu -2, Liliana Craciun -1, Andreea Barbos -1, Adina Brot -1 si Raluca Irimia -1. au mai jucat: Gabriela Dobre -2 interventii, Mirela Nichita, Elena Gabriela Voicu -4 interventii – in poarta si Iryna Shutska.

Pentru HC Danubius au marcat: Yrina Glibko -9 (4 de la 7 m), Carmen Gheorghe -6, Yaroslava Burlacenko -4, Daciana Curtean -2, Mihaela Patuleanu -2, Yulyia Zaremba -2, Delia Marginean -2. In poarta Danubiusului, veterana Daniela Ancerencu Goldic a facut minuni, avand 16 interventii, dar a fost salvata si de barele portilor sau de aruncarile imprecise ale handbalistelor de la Dunarea Braila. A mai jucat Irina Lazarin. HC Dunarea a fost sanctionata cu trei cartonase galbene, Esanu, Perianu si Brot, fiind sanctionate si cu 3 eliminari de cate doua  minute, Perianu de doua ori si Barbos. De partea cealalta, galatencele au primit doua galbene, Burlacenko si Zaremba, si 6 eliminari de doua minute, Glibko de doua ori, Burlacenko de doua ori, Zaremba si Marginean.

DANUBIUS - DUNAREABraila a pierdut si in duelul golgeterilor, ucraineanca Yrina Glibko ajungand cu golurile din acest meci la 128 de goluri, iar Alina Horjea la 108. Jocul de duminica a fost arbitrat de bucurestenii Blas si Gherghisor, care nu au avut greseli majore, care sa influenteze rezultatul.

In celelalte meciuri din etapa a XV-a s-au inregistrat urmatoarele rezultate: CSM Bucuresti – Oltchim Rm. Valcea 24-32, CSM Ploiesti – HC Zalau 20-19, HCM Baia Mare – U Jolidon Cluj 27-21, HCM Roman – SCM Craiova 22-18.

Asadar, HC Dunarea Braila nu a profitat de pasul gresit al celor de la HC Zalau si a ratat sansa de a urca pe locul 3 in clasamentul Ligii Nationale, dar in schimb a ajutat-o pe Danubius sa mai spere in salvarea de la retrogradare, mai ales daca Consiliul de Administratie al FRH le va da dreptate galatencelor in memoriul depus impotriva celor de la SCM Craiova.

Pentru HC Dunarea urmeaza partida cu HCM Baia Mare, ocupanta locului secund din Liga Nationala, vineri 1 martie, de la ora 18.00, in direct pe Digi Sport 1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.