Elevii Liceului Pedagogic „D.P. Perpessicius”, Brăila se alătură proiectului european „Justice has no gender” facilitat de ActiveWatch.
Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, a fost organizat la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati din Brăila workshop-ul „Implicarea elevilor în combaterea violenţei împotriva femeilor” în cadrul proiectului european „Justice has no gender”, prin care liceeni din 13 judeţe sunt încurajaţi să deruleze campanii de comunicare menite să combată violenţa împotriva femeilor şi să promoveze non-discriminarea persoanelor cu dizabilităţi.
Campania Liceului Pedagogic „D.P. Perpessicius” din Brăila – destinată combaterii violenţei împotriva fetelor şi femeilor – este în plină desfăşurare fiind derulate deja mai multe activităţi, printre care o expoziţie de colaje şi desene, dezbaterea cu tema „Femeile au şanse egale cu bărbaţii pe piaţa muncii”, un atelier despre modul în care erau tratate femeile în perioada comunistă şi sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „Condiţia femeii în universul concentraţionar românesc”
Workshop-ul „Implicarea elevilor în combaterea violenţei împotriva femeilor” a fost facilitat de Radu Răileanu, formator în domeniul conceperii şi derulării campaniilor de comunicare şi coordonator al programului anti-discriminare al asociaţiei ActiveWatch din Bucureşti.
„Pentru mine este întotdeauna extraordinar să văd tineri entuziaşti şi dornici să schimbe lumea în bine, aşa cum sunt elevii din Brăila implicaţi în proiect. Rolul meu a fost doar acela de a le ordona puţin modul în care lucrează. Sunt foarte creativi şi extrem de implicaţi! Un merit deosebit pentru acest lucru îl are şi doamna profesoară Mirela Iordache, care îi coordonează„, a spus Radu Răileanu.
Campania elevilor din Brăila, al cărei slogan este „Stop abuzurilor!” se va adresa într-o primă etapă liceenilor, însă elevii se gândesc serios să o extindă şi către alte publicuri.
„Prin dezvoltarea de activităţi educaţionale contribuim alături de celelalte 24 de şcoli din ţară, selectate în proiect la combaterea violenţei şi a discriminării la care sunt supuse femeile în general şi mai ales fetele cu dizabilităţi”, a spus profesor Mirela Iordache.