Silviu Mares 27 decembrie 2012
Elevii cu varsta intre 7 si 14 ani atrasi in „Fabuloasa lume a banilor”
Elevii cu varsta intre 7 si 14 ani atrasi in „Fabuloasa lume a banilor”
Elevii cu varsta intre 7 si 14 ani atrasi in „Fabuloasa lume a banilor”

Elevii cu varsta cuprinse intre 7 si 14 ani vor putea participa, pana pe 30 aprilie, la proiectul educational „Fabuloasa lume a banilor”, in urma unui parteneriat incheiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Banca Comerciala Romana.

Proiectul are doua componente – expozitia interactiva „Fabuloasa lume a banilor” si competitia „Pusculita cu idei”. Conceputa ca un joc, expozitia ofera copiilor ocazia sa invete si sa inteleaga notiuni financiare de baza, sa-si insuseasca un comportament financiar responsabil si sa-si construiasca o imagine obiectiva asupra banilor.

Conceptul expozitiei a fost realizat de Muzeul Copiilor FRida & freD din Graz, Austria si pana acum s-a bucurat de un mare succes in Viena si Bratislava.

Cea de-a doua componenta a proiectului, „Pusculita cu idei”, urmareste promovarea educatiei financiare si dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale elevilor din invatamantul primar si gimnazial, solicitand totodata creativitate si originalitate.

Elevii, alaturi de profesorii coordonatori, vor realiza o pusculita cat mai creativa si originala, un plan de afaceri menit sa stranga fonduri pentru a acoperi o nevoie identificata in scoala lor sau in cadrul comunitatii locale si un eseu sau scenariu care sa justifice ideea de afacere.

Un juriu va alege trei castigatori care vor primi 500, 1.000 si 1.500 de Euro. Premiile in bani vor fi folosite de catre castigatori pentru a pune in practica ideea de afaceri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.