Sport

Elena Voicu a plecat in Portugalia la Campionatele Mondiale Universitare

Elena Voicu a plecat in Portugalia la Campionatele Mondiale Universitare
Elena Voicu a plecat in Portugalia la Campionatele Mondiale Universitare 1
Elena Voicu a plecat in Portugalia la Campionatele Mondiale Universitare

Astăzi lotul național universitar de handbal feminin a României a plecat la Guimaraes, în Portugalia, acolo unde începând de luni 4 august se vor desfășura Campionatele Mondiale Universitare, ediția a XXII-a. La această competiție participă reprezentative din 12 țări, împărțite în trei grupe a câte 4 echipe. Naționala feminină, din care face parte și portarul echipei HC Dunărea Brăila, Elena Gabriela Voicu, dar și fosta jucătoare a echipei brăilene plecată în această vară la HCM Rm. Vâlcea, Andreea Adespii Molnar, face parte din grupa C, alături de Polonia, Uruguay și Coreea de Sud.Elena Voicu a plecat in Portugalia la Campionatele Mondiale Universitare

În anul 2012, când aceste campionate mondiale universitare s-au desfășurat în Brazilia, naționala României condusă de profesorul Ioan Băban a câștigat medaliile de argint, iar din lotul acelei naționale au făcut parte patru handbaliste de la HC Dunărea Brăila: Elena Voicu, Andreea Adespii, Raluca Irimia și Nicoleta Eșanu.

Acum, lotul feminin este pregătit de Nicoleta Alexandrescu și are următoarea componență: Elena Gabriela Voicu (HC Dunărea Brăila) și Elena Șerban (CSM Bucuresti) -portari, Carmen Ilie și Ana Maria Apipie (ambele de la SCM Craiova), Alexandra Oana Andrei și Andreea Adespii Molnar (HCM Rm Valcea), Florina Țurcaș (HC Zalău), Andreea Tetean (U Jolidon Cluj), Elena Avădanei (Mureșul Tg Mureș), Andreea Antoce (CSM Cetate Devatrans), Laura Leahu și Georgiana Brătulescu (ambele de la Universitar Știința București).

Programul echipei României în grupa C, care-și desfășoară meciurile în Inatel Sports Hall din Guimaraes, este următorul:

Luni 4 august, ora 19.30, România – Uruguay

Marți 5 august, ora 19.30, România – Coreea de Sud

Miercuri 6 august, ora 19.30, România – Polonia.

În sferturile de finală se califică primele două clasate din fiecare grupă, dar și primele două ocupante ale locului trei din grupe, în funcție de linia de clasament. Sferturile de finală se vor juca vineri 8 august, sâmbătă 9 august sunt programate semifinalele și jocurile de clasament, iar duminică 10 august sunt programate finalele.

Echipa universitară feminină a României are în palmares o medalie de aur în 2002 (când Nicoleta Alexandrescu era una dintre jucătoare), patru medalii de argint (1998,2000,2010, 2012) și trei de bronz (1994, 1996, 2008).

 Gabriela Perianu convocată la naționala de senioare pentru un turneu în Ungaria

Gabriela Perianu convocată la naționala de senioare pentru un turneu în Ungaria
Gabriela Perianu convocată la naționala de senioare pentru un turneu în Ungaria

Duminică 3 august, naționala de senioare se va reuni la Oradea. Handbalistele selecționate de Gheorghe Tadici vor pleca pe 7 august în Ungaria, la Kecskemet, unde vor lua parte la un turneu amical, unde vor disputa trei meciuri: Angola (8 august, ora 20.00), Ungaria B (9 august, ora 18.00) și Ungaria A (10 august, ora 19.00). Printre cele 16 jucătoare convocate toate de la echipe din liga Națională, se află și brăileanca Gabriela Perianu.
Cele 16 jucătoare chemate pentru reunirea de la Oradea:
Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Mirela Pașca (SCM Craiova)
Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Brașov)
Interi stânga: Eliza Buceschi (HCM Baia Mare), Gabriela Perianu (HC Dunărea Brăila)
Centri: Aurelia Brădeanu (Corona Brașov), Laura Oltean (HCM Baia Mare), Dana Băbeanu (HCM Roman)
Interi dreapta: Cristina Zamfir (Corona Brașov), Nicoleta Tudor (Corona Brașov)
Extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Brașov)
Pivoți: Oana Manea (CSM București), Florina Chintoan (”U” Jolidon Cluj), Crina Pintea (HC Zalău).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •