Sport

Elena Dache va juca la HC Dunarea Braila

Elena Dache va juca la HC Dunarea Braila

HC Dunărea Brăila a mai transferat încă o jucătoare la linia de 9 metri, prin venirea Elenei Dache, care poate juca atât pe postul de centru, cât și inter dreapta sau stânga. Ea a jucat sezonul trecut pentru Rapid Metrou București, echipă la care a fost împrumutată de CSM București, club de care aparține și care a împrumutat-o sezonul acesta la Brăila.

Născută la Galați, pe 24 martie 1997, Elena Dache a fost descoperită de profesorul Manuel Ivan și a început să joace handbal la Clubul Sportiv Școlar Galati, unde a avut-o ca antrenoare pe profesoara Maria Lupu și cu care a obținut medalia de bronz

În 2014 a ajuns la echipa de Divizia A, CSU Danubius Galati, care avea ca obiectiv promovarea în Liga Naționala. Anul următor a fost transferată la CSM București, unde a jucat la echipa a doua, fiind antrenată de Kasper Jensen și Daniela Strat. În vara anului 2016, Elena Dache a fost promovată la prima echipă a clubului bucureștean, cu care a câștigat medalia de aur în Liga Națională, marcând 8 goluri, dar și Cupa României. În sezonul 2016-2017 a jucat și în Liga Campionilor pentru CSM București, reușind să înscrie și un gol. 

În sezonul 2017-2018 Elena Dache a jucat pentru Rapid București, echipă pentru care a marcat 89 de goluri, dintre care 12 în poarta Brăilei, 8 la București și 4 în returul de la Brăila.

Noua jucătoare a Dunării Brăila este medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de tineret Under 20 din 2016, desfășurat în Rusia, unde Dache a jucat în toate cele 9 partide și a înscris 21 de goluri pentru naționala României.

[quote]Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la HC Dunărea Brăila, un club cu tradiție în handbalul românesc și cu obiective mari. Aștept să cunosc grupul și antrenorul și îmi doresc să mă pregătesc și să evoluez cât mai bine. Am trecut printr-un sezon greu la Rapid și îmi doresc ca la Brăila să am parte de liniștea necesară pentru a putea juca la capacitate maximă. Mă bucur că prin venirea la Brăila voi avea continuitate pentru următoarele două sezoane în Liga Națională și îmi doresc în primul rând să fiu sănătoasă pentru a-mi putea ajuta echipa[/quote], a declarat Elena Dache.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •