Sport

Egal în minutele de prelungiri obținut de Dacia Unirea în meciul cu Luceafărul Oradea

Egal în minutele de prelungiri obținut de Dacia Unirea în meciul cu Luceafărul Oradea

Dacia Unirea Brăila a obținut un egal în extremis pe teren propriu după un meci de slabă factură, în care și-a creat doar două ocazii de a marca. Brăilenii au jucat partida cu luceafărul Oradea cu un om mai puțin ultima jumătate de oră din meci, după ce Niță a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault dur la centrul terenului, dar au reușit să egaleze în minutul 90+3, după ce oaspeții au deschis scorul în minutul 73.

Partida de pe municipalul brăilean s-a jucat pe un frig pătrunzător, dar care nu a dus la un meci foarte alert. Ocaziile de gol au fost foarte rare, iar cei care se pot declara mulțumiți de rezultatul final au fost brăilenii.

În minutul 11 oaspeții au avut primul șut pe poartă, dar execuția de la 18 metri a lui Chiorean a fost reținută de Avram. Meciul a continuat cu o luptă surdă între cele două careuri, fără faze periculoase la cele două porți. Abia în minutul 29 oaspeții au avut o acțiune mai periculoasă, dar după o pătrundere pe partea dreaptă, Paraschiv a șutat din interiorul careului, însă portarul brăilenilor a reținut.

În minutul 34 Bebey a deviat cu călcâiul o minge pentru Le Metayer, dar acesta rămas singur cu portarul a șutat de la 18 metri în brațele acestuia. Două minute mai târziu oaspeții au avut o lovitură liberă de la distanță, dar Chiorean a șutat peste poartă.

După pauză oaspeții au avut prima fază mai periculoasă în minutul 47. Vasile Pop a avut o incursiune pe stânga și a centrat în fața porții, dar Avram a respins în lateral. În minutul 57, în urma unui corner, Ludușan a trimis cu capul de la 8 metri peste poarta lui Avram.

În minutul 64, la o fază în terenul orădenilor, Gabriel Niță a avut o intrare dură la un adversar și a văzut direct cartonașul roșu, lăsându-și echipa în inferioritate numerică.

În minutul 73 orădenii au reușit să deschidă scorul. Mitrică a centrat în careu de pe dreapt, iar Alex dulca a reluat din colțul careului de 6 metri, fără preluare, în vinclu, la colțul lung, 0-1!

În minutul 84 Luceafărul oradea putea majora diferența, dar la centrarea lui Roșu de pe partea dreaptă, paraschiv a trimis cu capul din 6 metri, milimetric pe lângă bara porții lui Avram. În minutul 88 Pop a primit o minge la marginea careului, dar a șutat peste poartă de la 14 metri. În minutul 90+1 Roșu a centrat de pe partea dreaptă, la bara a doua, dar Kevin a reluat slab din 2 metri și Avram a respins mingea.

Când nimeni nu se mai aștepta, Dacia Unirea a reușit golul egalizator. Mingea a ajuns în careu la Yeufeng, care a prelungit pentru Andrei pleșa, urcat în atac, iar fundașul central al brăilenilor a marcat cu un șut de la 8 metri, la colțul scurt, restabilind egalitatea.

Dacia Unirea: R. Avram – Gab. Niţă, Pleşa, Moroianu, Manu – Coteţ, Lu Yeufeng, Van den Driest, Ciucureanu (min. 83 M. Calu) – Le Metayer (min. 68 Hâmpea), Bebey. Antrenor: Florentin Petre

Luceafărul:Moga – Gunie, Luduşan, Al. Băican, Moihedja, Mitrică (min. 80 C. Roșu), Prejmerean, Chiorean, Al. Dulca (min. 87 S. Pop), Vas. Pop (min. 90+2 Lasconi), G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Dacia Unirea Brăila a încheiat turul campionatului Ligii a 2-a pe locul 19, cu 9 puncte. Următorul meci pentru echipa lui Florentin Petre va avea loc sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 11.00, în deplasare la Ripensia Timișoara, în prima etapă a returului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •