Administratie

Efective sporite de politisti vor fi in strada incepand cu prima zi a anului scolar

Efective sporite de politisti vor fi in strada incepand cu prima zi a anului scolar
Efective sporite de politisti vor fi in strada incepand cu prima zi a anului scolar
Efective sporite de politisti vor fi in strada incepand cu prima zi a anului scolar

Peste 100 de poliţişti brăileni vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Brăila, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Luni, 12 septembrie a.c., 111 poliţişti brăileni vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. Cei 83 de poliţişti de ordine publică, 19 poliţişti de la rutieră, 2 de la prevenire şi 7 poliţişti de la alte structuri vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Brăila, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală brăileană vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi supravegheate în permanenţă traseelor de deplasare a elevilor.

Prin aceste acțiuni se are în vedere identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii brăileni vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •