Sport

Galerie foto: Echipa scolii din Ramnicelu, campioana nationala la Cupa Tymbark fotbal fete U10

Galerie foto: Echipa scolii din Ramnicelu, campioana nationala la Cupa Tymbark fotbal fete U10

Duminică, la Centrul Național de Fotbal Buftea, au avut loc finalele Cupei Tymbark Junior, cea mai importantă competiție de fotbal din țară dedicată elevilor. Cei mai talentați copii U10 și U12, băieți și fete, au ridicat trofeul de campioni. Braila a fost reprezentata la categoria Fete U10 de către Scoala Gimnazială Râmnicelu, care a urcat pe prima treapta a podiumului devenind astfel Campioni Naționali. Ionica Costin a fost desemnată cel mai bun portar al turneului, iar Gabriela Jercan a fost desemnată jucătorul finalei. 

Peste 12.500 de echipe din toată țara s-au aliniat la startul celei de-a doua ediții a Cupei Tymbark Junior, cu un total de 124.759 de elevi participanți. Cei mai buni, cei mai ambițioși copii s-au înfruntat în perioada 1-3 iunie în faza finală a competiției organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Partenerul oficial al competiției este Maspex Romania, prin brandul Tymbark. La final, toți participanții la turneul final, cei mai buni din cei 124.759 de elevi înscriși în competiție, au fost premiați de reprezentanții FRF, ai Inspectoratului Școlar și ai Maspex România.

La categoria de vârstă Under 10 fete au fost prezente câștigătoarele celor 8 competiții regionale ale Cupei Tymbark care au fost împărțite în două grupe. Astfel, din grupa A au făcut parte echipele de laȘcoala Gimnazială „Miron Costin” – Suceava; Școala Gimnazială nr. 113 – București; Școala Gimnazială „Decebal” – Craiova; Școala Gimnazială nr. 18 – Baia Mare. Din grupa B au făcut parte ehipele: Școala Gimnazială Rîmnicelu – Brăila; Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” – Chitila; Școala Gimnazială Pui – jud. Hunedoara; Școala Gimnazială Căianu – jud. Cluj

Dupa disputarea meciurilor din grupa clasamentul arata astfel:

Clasamentul grupei A 

1. Școala Gimnazială „Decebal” – Craiova 7p 3-1 

2. Școala Gimnazială nr. 18 – Baia Mare 5p 5-4 

3. Școala Gimnazială „Miron Costin” – Suceava 4p 7-4

4. Școala Gimnazială nr. 113 – București 0p 2-8 

Clasamentul grupei B 

1. Școala Gimnazială Pui – jud. Hunedoara 9p 7-1 

2. Școala Gimnazială Rîmnicelu – Brăila 6p 11-2 

3. Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” – Chitila 3p 2-10 

4. Școala Gimnazială Căianu – jud. Cluj 0p 1-8

În primul meci din grupa B echipa școlii din Râmnicelu a întâlnit Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” – Chitila, meci pe care fetele de la Brăila l-au câștigat cu scorul de 5-0. Cu același scor au învins și echipa de la Școala Gimnazială Căianu – jud. Cluj. Singura sincopa a echipei noastre a fost cu Școala Gimnazială Pui – jud. Hunedoara unde, după un joc la discreția fetelor de la Râmnicelu, scorul final a fost 2-1 dar în favoarea celor de la Hunedoara.

Dupa meciuri toți elevii participanti au fost prezenți la Baza echipei Naționale de la Mogoșoaia pentru a asista la antrenamentul oficial al tricolorilor de dinaintea meciului cu Finlanda.

În semifinală, echipa din Brăila a întâlnit ocupanta primului loc din grupa A, Școala Gimnazială ”Decebal” din Craiova, pe care a învins-o cu 3-1. În finala mare a Cupei Tymbark echipa de la Școala din Râmnicelu a întalnit echipa din Baia Mare, care în semifinale câștigase cu 1-0 în fața celor din Hunedoara. 

Finala a fost la discreția fetelor din Râmnicelu, acestea impunându-se în fața celor de la Baia Mare cu scorul de 3-0 și au devenit Campioane Naționale la categoria lor de vârstă.

Lotul echipei din Râmnicelu a fost alcătuit din următoarele eleve: Costin Ionica, Baciu Daria, Caraman Denisa, Costin Elena, Jercan Gabriela, Ali Alexandra, Ștefan Adelina, Buzoianu Andreea, Atodosiei Georgiana, Rainof Marinela, Sandu Andreea. Profesori: Mocanu Dragoș și Marchidanu Marius.

[quote]Sunt foarte fericit de realizarile minunate ale acestor eleve de la Rîmnicelu, titlurile de  campioni si vicecampioni nationali situand Rîmnicelu in frunte fotbalului feminin la nivel national. Cu siguranta elevele noastre inca nu constientizeaza importanta acestor premii obtinute dar eu nu pot decat sa le felicit pentru atitudine si pentru indarjirea cu care au jucat la aceste competitii. [/quote] a declarat profesorul Marius Marchidanu. 

La rândul său, profesorul Dragoș Mocanu, directorul Școlii din Râmnicelu, cel care în 9 ani de când este profesor la această școală a reușit să le insufle elevilor din Râmnicelu dragostea pentru sport și mișcare, s-a declarat fericit pentru rezultatele obținute.

[quote]Este ceva incredibil pentru noi si pentru scoala noastra ca in decurs de numai 2 saptamani sa ajungem vicecampioni nationali la Gimnaziada iar cu fetele mai mici sa devenim Campioni Nationali. Este cam ceea ce isi doreste fiecare profesor, acestea fiind cele mai importante premii pe care le poti obtine in cariera de profesor. Le multumesc fetelor pentru implicare si pentru faptul ca au dovedit ca se poate face performanta si la scoli mai mici asa cum este si Scoala din Rîmnicelu. Trebuie sa fie mandre ca fac parte din aceasta scoala asa cum sunt si eu mandru ca am asemenea elevi.[/quote] a declarat directorul școlii din comuna Râmnicelu, profesor Dragoș Mocanu. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •