Sport

Echipa Liceului Anghel Saligny a câștigat Cupa Haka la rugby-tag

Echipa Liceului Anghel Saligny a câștigat Cupa Haka la rugby-tag

Joi 29 noiembrie 2018 sala de sport a Liceului Tehnologic Anghel Saligny a găzduit ediția a XII-a a competiției devenită tradițională “CUPA HAKA’’ la rugby-tag adresată elevilor din ciclul gimnazial.

Acțiunea sportivă a fost organizată de Rugby Club Brăila,  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean având un sprijin financiar din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Brăila, un partener constant în acțiunile clubului.

La startul Cupei Haka la rugby-tag au fost prezente un număr de șase echipe care au fost distribuite în două grupe.

În prezenta unui numeros public format din colegi și părinți, competiția s-a desfășurat în bune condiții oferite de Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Din grupa A au făcut parte echipele de la școlile gimnaziale din Stăncuța, Tudor Vladimirescu și Tufești. În grupa B au evoluat echipele de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Școala ”Nedelcu Chercea” și Școala ”Sf. Andrei”, toate din municipiul Brăila.

Rezultatele înregistrate în faza grupelor:

Sc. Gim. Stancuta – Sc. Gim. ,,A.Hornet’’-T.Vladimirescu  8-7 (3-4)

Lic. Teh. ”A. Saligny”- Sc.Gim.,,Nedelcu Chercea’’                  12-4(8-1)

Sc. Gim. “A. Hornet” T. Vladimirescu – Sc. Gim.,,P.Carp’’-Tufesti 6-4(2-2)

Sc. Gim. ”Nedelcu Chercea”- Sc. Gim. ,,Sf.Andrei’’              4-7(3-4)

Sc. Gim. “P.Carp’’-Tufesti  – Sc. Gim. Stancuta                   4-11(3-3)

Lic. Teh. ”A. Saligny”- Sc. Gim.,,Sf.Andrei’’                      12-2(6-1)

FINALA PENTRU LOCURILE V-VI

Sc.Gim.,,P.Carp’’Tufesti-Sc.Gim.,,N.Chercea’’                 9-8(7-7)(3-4)

FINALA PENTRU LOCURILE IV-III

Sc. Gim. ”A.Hornet” T. Vladimirescu-Sc. Gim. ,,Sf. Andrei’’      7-6(4-4)(0-3)

FINALA PENTRU LOCURILE I- II

Sc. Gim. Stancuta-Lic.Teh.,,A.Saligny’’                                  4-7(3-4)

CLASAMENT FINAL LOCURILE I-VI

 1. LICEUL TEHNOLOGIC ANGHEL SALIGNY –prof. Puscasiu Georgeta
 2. SC.GIMNAZIALA STANCUTA-prof. Bogoi Costel
 3. SCOALA GIM. ,,AUREL HORNET’’-TUDOR VLADIMIRESCU-prof. Giurgiu Florin Cristian
 4. SCOALA GIMNAZIALA,, SF.ANDREI’’-prof. Babes Marian
 5. SCOALA GIMNAZIALA ,,PETRE CARP’’ TUFESTI’’-prof .Cocarlea Catalin
 6. Sc.GIMNAZIALA,,NEDELCU CHERCEA’’-prof. Stan Luiza

[quote]A fost o competiție reușită al cărui scop a fost promovarea jocului cu balonul oval în rândul școlarilor din ciclul gimnazial și de atragere a unor noi tineri către practicarea rugbyului de performanță în perspectiva promovării la cluburile sportive. Îmbucurător este faptul că cele șase echipe au avut în componența lor multe fete dovedind că profesorii pregătesc de pe acum competiția de rugby-tag din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor care se va desfășura în primăvara anului 2019, unde este obligatorie prezența a două fete pe parcursul fiecărui joc. Au fost remarcați câțiva tineri cu reale calități pentru practicarea jocului de rugby. Amintesc o parte dintre aceștia:  Cioceanu Nicușor, Sandu Cristian Marin (Sc. Gim. Stancuța), Vlad Marius, Naidin Maria, Căpriță Robert (Lic. A. Saligny), Cristea Silviu, Dineață Valentina (Sc. Gim. Nedelcu Chercea), Oprișan Florin, Tanislav Tiberiu (Sc. Sf. Andrei), Epuraș Florentina, Crăciun Cristian (Sc. Gim. Tufești), Murgu Marinel, Climescu Cristina (Sc. Gim. T. Vladimirescu)[/quote] a precizat profesorul Dan Lucian Niculescu.

Arbitrajul jocurilor a fost asigurat de Gheorghiță Apostol de la Rugby Club Brăila.

La finalul competiției a avut loc festivitatea de premiere onorată de inspectorul de educatie fizica Babeș Marian. Participanților le-au fost oferite cupe, diplome, medalii, materiale sportive și dulciuri din partea D.J.S.T Brăila și Rugby Club Brăila.

De remarcat prezenta unor patrule din partea Jandarmeriei Brăila și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență care au vegheat la desfășurarea în bune condiții a competiției.

[quote]Competițiile de rugby tag sunt plăcute și atractive dar dacă nu duc și la apariția unor tineri în rugbyul de performanță se poate afirma că și-au atins scopul doar pe jumătate.[quote]a spus profesorul Dan Niculescu.
Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •