Sport

Echipa de la Anghel Saligny a castigat Cupa 1 iunie la rugby-tag

Echipa de la Anghel Saligny a castigat Cupa 1 iunie la rugby-tag
Echipa de la Anghel Saligny a castigat Cupa 1 iunie la rugby-tag
Echipa de la Anghel Saligny a castigat Cupa 1 iunie la rugby-tag

 

Miercuri 4 iunie, pe terenul din Parcul Monument, s-a desfășurat în organizarea RC Brăila și cu suport financiar din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Brăila, competiția de rugby-tag ,,CUPA 1 IUNIE’’ destinată elevilor din ciclul gimnazial.

Au asistat la competiție numeroși colegi ai competitorilor, părinți și alți tineri dornici să se apropie de jocul de rugby. Scopul competiției a fost popularizarea jocului de rugby în rândul elevilor și atragerea lor spre grupele de performanță ale Rugby Club Brăila.

La competitive s-au înscris șase școli care și-au defășurat prima fază a competiței în două grupe urmând apoi să se desfășoare jocurile din cele două finale, finala mică și finala mare.Au fost înscrise echipele: Școala gimnazială Radu Tudoran – profesor Constantin Baciu, Școala gimnazialăAl. I. Cuza – profesor Adriana Albușoiu, Școala gimnazială Mihail Sadoveanu – profesor Aurel Grigore, Școala gimnazială Petre Carp Tufești – profesor Cătălin Cocârlea, Școala gimnazială Tudor Vladimirescu – profesor Florin Giurgiu și Liceul tehnologic Anghel Saligny – profesor Georgeta Pușcașiu, dar echipa Școlii Al. I. Cuza nu s-a mai prezentat la competiție după ce aceasta a fost reprogramată din data de 1 iunie.

După desfășurarea jocurilor din grupe au urmat jocurile din finala mică și finala mare. În finala mică s-au întâlnit Scoala Gimnazială Tudor Vladimirescu – Scoala Gimnazială Mihail Sadoveanu Brăila, câștigată de cei de la Tudor Vladimirescu cu scorul de 4-2 (2-1). În finala mare s-au întâlnit Liceul Tehnologic Anghel Saligny și Școala gimnazială Radu Tudoran, în care victoria a revenit echipei pregătite de Georgeta Pușcașiu cu scorul de 8-3 (5-3).

Echipa de la Liceul tehnologic Anghel Saligny, ocupanta locului 2 la faza de zonă a ONSS, a avut în componență următorii jucători: Carabet Ciprian, Băcanu Gabriel, Pîrlog Adelin, Sandu Gabriel, Popa Mihai, Munteanu Mihăiță, Grigore Iulian, Vlad Emil, Dula Cornelia și Bâlbă Alexandru.

Festivitatea de premiere a fost făcută de Corina Andronache din partea Direcției Județene de Sport și Tineret, care a acordat participanților cupe, diplome și dulciuri.

Președintele RC Brăila, profesor Dan Lucian Niculescu, a declarat la finalul competiției:

A fost o competiție care și-a atins scopurile. În echipele participante s-au aflat tineri care au participat pentru prima oară într-o competiție, dar și jucători mai experimentați, care și-au exprimat dorința de practicare a rugbyului în mod organizat. Duminică 8 iunie, cu începere de la ora 11.00, pe terenul din Parcul Monument va avea loc Cupa Primăverii la rugby în 7, cu participarea echipelor din Buzău, Galați și Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •