Sport

Galerie foto: Cupa Martisor la rugby-tag pentru fete de gimnaziu castigata de fetele de la Stancuta

Galerie foto: Cupa Martisor la rugby-tag pentru fete de gimnaziu castigata de fetele de la Stancuta

 

Galerie foto: Cupa Martisor la rugby-tag pentru fete de gimnaziu castigata de fetele de la Stancuta
Galerie foto: Cupa Martisor la rugby-tag pentru fete de gimnaziu castigata de fetele de la Stancuta

Vineri, 03 martie 2017, in sala de sport a Liceului Tehnologic Anghel Saligny, s-a desfasurat competitia de rugby-tag ,,CUPA MARTISOR’’destinata  exclusive fetelor din ciclul gimnazial. Organizarea acestei competitii a fost initiativa domnului profesor de educatie fizica Florian Cristian Giurgiu de la Scoala Gimnaziala ,,Aurel Hornet’’ din comuna Tudor Vladimirescu.

Au participat un numar de sase echipe care au fost repartizate in doua grupe.

Grupa 1: Sc. Gim. Rimnicelu-prof. Dragos Mocanu; Sc. Gim. Tichilesti-prof. Ionut Micu; Liceul Teh. ,,A. Saligny’’-prof.Georgeta Puscasiu.

Grupa 2 : Sc. Gim. Stancuta-prof. Costel Bogoi; Sc. Gim. „Aurel Hornet”, Tudor Vladimirescu –prof. Florin –Cristian Giurgiu; Sc. Gim. „Nedelcu Chercea’’ „-prof. Daniela Stan.

Rezultatele inregistrate au fost urmatoarele:

Grupa 1

Liceul Teh. „A. Saligny”- Sc. Gim. Tichilesti  11-2(6-1)

Liceul Teh. „A. Saligny”- Sc. Gim. Rimnicelu  4-4(3-4)

Sc. Gim. Rimnicelu  -Sc. Gim. Tichilesti    7-0(4-0)

Clasament

 1. Lic.Teh. „A.Saligny” -7p(15-6)
 2. Sc. Gim. Ramnicelu -7p(11-4) –
 3. Sc. Gim. Tichilesti -0 p(2-18)

Grupa 2

Sc. Gim. T.Vladimirescu- Sc. Gim. „Nedelcu Chercea” 7-0(4-0)

Sc. Gim. „Nedelcu Chercea” -Sc. Gim. Stancuta           1-4(1-3)

Sc. Gim.  T. Vladimirescu- Sc. Gim. Stancuta                4-7(1-2)

Clasament

 1. Gim. Stancuta – 8p(11-4)
 2. Gim. T. Vladimirescu – 5p(11-7)
 3. Gim. „Nedelcu Chercea” – 0p(1-11)

Pentru locurile 5-6: Sc. Gim. Tichilesti – Sc. Gim. „Nedelcu Chercea” 7-9(4-5)(6-6)

Pentru locurile 3-4: Sc. Gim.  T. Vladimirescu- Sc. Gim. Ramnicelu     3-6(1-5)

Pentru locurile 1-2: Liceul Teh. „A. Saligny- Sc. Gim. Stancuta 3-7(1-2)

CLASAMENT FINAL

 1. Scoala Gimnaziala Stancuta
 2. Liceul Teh. „A. Saligny”
 3. Scoala Gimnaziala Ramnicelu
 4. Scoala Gimnaziala T. Vladimirescu
 5. Scoala Gimnaziala „Nedelcu Chercea”
 6. Scoala Gimnaziala Tichilesti

[quote]A fost prima competitie de rugby tag cu participare exclusiv a echipelor de fete, organizata la Braila si se poate afirma ca a fost o reusita. Echipele participante disputandu-si cu multa ambitie si determinare fiecare joc. Au impresionat toate jucatoarele prin calitati fizice deosebite pentru practicarea jocului cu balonul oval. Faptul ca a existat o anumita diferenta de varsta intre participante a facut ca invingatoarele sa se stabileasca uneori mai usor[/quote], a declarat profesorul dan Niculescu, presedintele Rugby Club Braila.

Cateva jucatoare au impresionat in mod deosebit pe toti cei prezenti la competitie: Datcu Ana Maria, Bunea Maria (Sc. Gim. Tichilesti), Dragu Nicoleta, Naidin Maria, Moldoveanu Daniela (Liceul A. Saligny), Mihalache Ionela, Gheorghita Balasa Iuliana (Sc. Gim. Nedelcu Chercea), Iosif Isabela, Jilavu Andreea, Branza Iuliana (Sc. Gim. Ramnicelu), Hornea Andreea, Leoca Madalina, Ripa Genica(Sc. Gim. Stancuta)

Micutei participante Naidin Maria, eleva in clasa a-V-a de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny si medaliata la campionatele nationale de judo, i-a fost acordata din partea F.R.Rugby o placheta pentru modul deosebit cum a jucat de-a lungul intregii competitiei.

[quote]Aceasta competitie ar trebui si ar putea sa fie debutul unei activitati organizate pentru rugbyul feminin de performanta.Dar unde? Pe ce teren? Cine? Ce antrenori? Cu ce? Cine sa asigure suportul material?[/quote], aspus cu regret profesorul Niculescu, care s-a aratat dezamagit de faptul ca Braila nu mai are un teren de rugby, desi nationala Romaniei are doi sportivi care au facut primii pasi in acest sport la echipele din orasul nostru. Cei doi rugbysti brăileni, Poparlan si Antonescu, au jucat sambata in meciul castigat de Romania cu 30-10 in fata Rusiei.

Avand in vedere reusita competitiei Rugby Club Braila isi propune ca in luna mai competitia CUPA PRIMAVERII sa fie organizata la fel cum a fost aceasta, cu participare exclusiv feminina.

La festivitatea de premiere au participat domnul Secuianu Marius-Director regional  de dezvoltare al FRR, domnul Babes Marian-Inspector de educatie fizica in cadrul ISJ Braila si doamna Andronache Corina-consilier la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila.

Echipelor participante le-au fost oferite din partea partenerilor la aceasta competitie cupe, diplome, medalii, baloane de rugby si dulciuri.

Parteneri ai acestei activitati sportive au fost Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Rugby Club Braila si Federatia Romana de Rugby.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •