Sport

Echipa de handbal junioare a Romaniei la un pas de medalii la mondiale

Echipa de handbal junioare a Romaniei la un pas de medalii la mondiale
Echipa de handbal junioare a Romaniei la un pas de medalii la mondiale
Echipa de handbal junioare a Romaniei la un pas de medalii la mondiale

Echipa națională de handbal junioare U18 a reușit calificarea în semifinalele Campionatului Mondial din Macedonia, după ce a învins fără drept de apel naționala Olandei în sferturile de finala, scor 36-22 (22-12). Olanda trecuse în optimi de Ungaria, una dintre favoritele la medalii, dar în meciul cu România nu a mai repetat jocul bun din optimi. În semifinale România va întâlni naționala din Muntenegru, care s-a calificat după ce a trecut în sferturi de Brazilia cu 25-24 (11-10). Meciul din semifinale va avea loc vineri 1 august, de la ora 18.00, ora României. În cealaltă semifinală, de la ora 20.30, se vor întâlni Germania și Danemarca.

România a început în forță meciul și în minutul 10 conducea cu 9-2, după care olandezele au echilibrat jocul și chiar au reușit să se apropie la 4 goluri, scor 14-10 în minutul 22. Pe finalul primei reprize româncele au apăsat pe accelerație și au încheiat primele 30 de minute la o diferență de 10 goluri, scor 22-12, cea mai mare diferență înregistrată în prima parte a meciului.

După pauză primul gol a fost al Olandei în minutul 33, dar Laszlo de două ori și Bazaliu au mărit diferența la 12 goluri în minutul 36. A urmat o perioadă de patru minute și jumătate în care elevele lui Aurelian roșca nu au mai înscris nici un gol, primind în schimb 3, iar după ce în minutul 47, când diferența era aceeași ca la pauză, scor 29-19, româncele au înscris până în minutul 55 de șase ori fără să primească gol, făcând ca diferența să fie de 16 goluri, scor 35-19. Până la final olandezele au mai înscris de trei ori, iar Iulia Andrei a închis tabela în ultima secundă de joc.

Bianca Bazaliu, care în ziua meciului a împlinit 17 ani și este comparată deja cu Cristina Neagu, a fost din nou principala marcatoare a tricolorelor, reușind să înscrie de 12 goluri, ea fiind golgetera României la acest turneu final cu 57 de goluri marcate în 7 meciuri. Brăileanca Diana Axinte, una dintre jucătoarele de bază ale acestei naționale a fost lăsată acasă considerându-se că nu e refăcută complet după accidentarea suferită, iar gălățeanca Daniela Corban, care în urmă cu două sezoane a fost împrumutată la echipa de junioare II de la LPS Brăila, nu s-a ridicat la acest turneu la valoarea care a propulasat-o la lotul național. În meciul cu Olanda, deși a jucat aproape 46 de minute nu s-a remarcat decât prin cele trei eliminări de două minute. În cele 7 meciuri de la acest mondial, Daniela Corban a marcat 14 goluri, din 22 de aruncări, ea fiind utilizată mai mult în faza de apărare.

În meciul cu Olanda pentru România au evoluat: M. Ion (17 intervenții din 38 de aruncări), Roșca (portari), Bazaliu -12 goluri (3 din 7m), Laslo -9 (6 din 7m), Dindiligan -3, Ostase -3, Taivan -2, Bucă -2 (1 din 7m), Abed-Kader -2, A. Ilie -2, I. Andrei -1, Craiu, Vasiliu, Corban, Carașol, F. Ilie.

De remarcat că din lotul României la acest campionat mondial, doar pivotul Maria Craiu de la HCM Rm. Vâlcea și centrul Cristina Laszlo de la Jolidon Cluj au evoluat sezonul trecut la echipe de Liga Națională.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •