Sport

Dupa o prima repriza buna, Dacia Unirea a pierdut cu 0-2 la Calarasi si a terminat meciul in 9 oameni

Dupa o prima repriza buna, Dacia Unirea a pierdut cu 0-2 la Calarasi si a terminat meciul in 9 oameni

Dacia Unirea Brăila a avut o primă repriză bună la Călărași, dar în repriza a doua s-a terminat ”benzina” și pe fondul a două greșeli mari în apărare au primit două goluri și au pierdut cu 2-0. Brăilenii au terminat meciul în nouă oameni pe teren după eliminările lui Stănciulescu și Dima. Nici revenirile pe teren ale lui Frunză și Olenic nu au adus un mare plus echipei brăilene, în cazul ambilor văzându-se lipsa meciurilor

Dacia Unirea Brăila a început meciul de la Călărași decisă să obțină măcar un punct și au atacat încă din primele minute. Numai că acțiunile ofensive ale echipei lui Alin Pânzaru nu s-au soldat cu ocazii de gol ci doar cu o serie de șase cornere în primele 11 minute, fără a pune în pericol poarta lui Lungu. În minutul 2 Pop a reluat pe lângă poartă, apoi la o deviere cu capul a lui Stănciulescu Mardale a retrimis în corner. În minutul 6 Dima a reluat cu capul, din 6 metri, pe lângă poartă, cornerul executat de pe dreapta de Ciucureanu.

În minutul 7 Vitan a fost faultat la 20 de metri de poartă , puțin lateral, dar Sorin Frunză a executat în zid, o lovitură pe care altă dată căpitanul echipei brăilene ar fi executat-o periculos, pe spațiul porții.

Gazdele au trecut prima dată mai periculos de centrul terenului abia în minutul 12, când la o incursiune pe partea stângă a lui Doman, acesta a fost blocat de Niță și mingea a ieșit în corner. Lovitura de la colț a fost executată de Kanda, dar Botaș a ieșit la marginea careului mic și a reținut. În minutul 15 mingea a circulat pe traseul Vitan – Olenic – Pop, dar șutul din acreu al acestui din urmă a fost blocat și mingea a ieșit în corner. Ciucureanu a executat cornerul, Cristea a respins până la marginea careului, de unde Dima a reluat peste poartă.

În minutul 23, Doman a scăpat în flancul stâng, dar a fost faultat de Cătălin Stănciulescu la 30 de metri, iar acesta din urmă vede cartonaşul galben. Lovitura liberă a fost executată înalt în careu, de Cristea, dar Olenic a respins cu capul.

În minutul 26 Botaș a degajat lung, până aproape de careul gazdelor, Dushkaj a câștigat mingea și i-a pasat la marginea careului lui Al. Pop, dar șutul acestuia din interiorul careului s-a dus peste poarta lui Lungu.

În minutul 31 Doman a primit o minge la marginea careului, dar, nemarcat de nimeni, a șutat slab și Botaș a reținut. Două minute mai târziu Manole l-a faultat la 30 de metri de poartă pe Al. Pop. Marius Dima a executat direct pe poartă, pe lângă zid, dar Lungu a reținut de lângă bară. Un minut mai târziu Dushkaj i-a pasat cu capul lui Al. Pop, dar acesta a fost semnalizat eronat în poziție afară din joc.

În minutul 40 V. Alexandru a intrat în careul brăilenilor, dar a fost blocat de Țăranu. Peste două minute Doman a avut o incursiune pe stânga, dar a fost faultat în colțul careului mare de Țăranu. Kanda a executat lovitura liberă și a trimis direct pe poartă, dar Botaș a reținut.

Prima repriză s-a încheiat cu Brăila în atac, dar fără a pune mari probleme portarului Cezar Lungu, iar scorul la pauză a fost 0-0, un rezultat care dădea speranțe brăilenilor că pot obține un rezultat bun la liderul Ligii a 2-a.

Repriza a doua nu a mai semănat cu prima. Gazdele au început mai ofensiv și chiar în minutul 46 au avut o primă ocazie de a deschide scorul. Nou intratul Missi Mezu a scăpat singur în careul brăilenilor, pe partea dreaptă, și a încercat să-l loveze pe Botaş din 8 metri lateral, însă mingea s-a dus peste poartă.

În minutul 49 Dunărea Călărași a pornit un contraatac. V. Alexandru a pătruns în stânga careului și a trimis înapoi, în centrul careului pentru Călin Cristea, care a fost faultat la 14 metri de Cătălin Stănciulescu şi arbitrul a dictat penalty și i-a acordat lui Stănciulescu al doilea cartonaşul galben şi a fost eliminat. V. Alexandru a executat lovitura de peseapsă în vinclul din dreapta portarului Botaș și a deschis scorul în minutul 51.

În minutul 64 albanezul Banyoi a șutat de la 18 metri, dar prea slab pentru a-l surprinde pe experimentatul portar al gazdelor. Gazdele au pornit apoi acțiunea ofensivă, mingea a ajuns la Kanda în flancul drept, a trecut de Niță și a trimis în careu pentru V. Alexandru, care din cădere a trimis pe lângă Botaș, la colțul lung, 2-0 pentru Dunărea Călărași din minutul 65.

În minutul 75 Niță a fost faultat la marginea careului, în apropiere de linia porții și Frunză a exeutat lovitura liberă, la colțul scurt, dar Cristea a respin scu capul și a îndepărtat pericolul. În minutul 81 Manea a centrat în careul gazdelor, dar Manole a respins în corner. Cubleșan a executat lovitura de la colț, la prima bară, dar tot Manole a respins cu capul și și-a pus echipa pe contraatac, prin Missi Mezu, dar acesta a fost oprit prin faul de Niță, care a văzut și el cartonașul galben.

În minutul 85 Missi Mezu a șutat din colțul acreului de 16 metri, dar Botaș a reulit să devieze în corner, după ce de la o degajare greșită a sa a pornit acțiunea ofensivă a gazdelor.

În minutul 87 Munteanu a scăpat spre poarta brăilenilor și a fost faultat din spate de Marius Dima, care a văzut și el cartonașul roșu. Pană a executat lovitura liberă de la 23 de metri în lateral pentru Munteanu, dar acesta nu a fost atent și a scăpat mingea în aut de poartă.

Meciul a fost prelungit cu 3 minute, dar nici călărășenii nu au mai insistat, iar brăilenii au tras de timp.

Dunărea: C. Lungu – Ţenea, Bg. Manole, Mardare, Mendy – P. Iacob, Bg. Vasile (Missi Mezu 46′) – C. Cristea, Kanda (Val. Munteanu 77′), Doman (Sil. Pană 68′) – Val. Alexandru. Antrenor: Dan Alexa

Dacia Unirea: Botaş – Gab. Niţă, Ţăranu, Stănciulescu, S. Frunză – Olenic, M. Dima – Vitan (Alin Manea 59′), Dushkaj, Ciucureanu (Cubleşan 78′) – Al. Pop (Banyoi 62′).

Etapa viitoare, Dacia Unirea nu va juca și va câștiga cu 3-0 la masa verde meciul cu Olimpia Satu Mare, iar în următoarele două etape mai au de jucat în deplasare la UTA și pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu, un meci ce ar putea fi un derby al salvării de la retrogradare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •