Administratie

După mari întârzieri, primarul Dragomir spune că procedura de licitație pentru stadionul Progresul a fost demarată

După mari întârzieri, primarul Dragomir spune că procedura de licitație pentru stadionul Progresul a fost demarată

Consilierul PNL Adrian Tabarac a reluat tema reabilitării stadionului Progresul în cadrul ședinței CLM de la finalul lunii iunie. Intervenția consilierului liberal a venit după ce în ședința precedentă primarul Marian Dragomir a anunţat că proiectul legat de reabilitarea stadionului s-a blocat la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (APM), ca urmare a faptului că gazonul era considerat spaţiu verde şi a fost nevoie de depunerea unor documente de către Primăria Brăila pentru lămurirea situaţiei. Între timp, în spațiul public a apărut un document al APM Brăila, în care această instituție spune că nu are nici o atribuție de a acorda avize de mediu pentru proiectul respectiv. Liberalul l-a întrebat pe primar în şedinţă care este cauza pentru care acest proiect s-a întârziat.

Primarul Marian Dragomir a răspuns că proiectul a fost întârziat de acest schimb de hârtii între instituţii.

“În data de 16 aprilie 2019, Municipiul Brăila a depus documentaţia la Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila, în vederea obţinerii avizului de mediu. Au existat mai multe corespondenţe în această perioadă. Exact aşa cum v-am menţionat şi anterior, dânşii considerau suprafaţa de joc ca spaţiu verde, inclusiv omiţând faptul că aceasta era înscrisă în cartea funciară ca şi «curţi – construcţii». După mai multe corespondenţe, verificări la faţa locului şi depuneri de documente care să infirme afirmaţiile acestora, în data de 17.09, Municipiul Brăila a înaintat către APM documentele necesare în vederea continuării procesului de obţinere a avizului. Repet, 17.09.2019. În urma clarificărilor primite, în data de 09.05.2020, Agenţia pentru Protecţia Mediului ne transmite decizia că proiectul mai sus menţionat nu se va supune evaluării impactului asupra mediului. Or, a nu se supune evaluării impactului asupra mediului înseamnă că toată această procedură este una mult mai simplă, fără a fi nevoie să se facă studii de monitorizare şi nu este necesară obţinerea avizelor care durează foarte mult, fiind o procedură simplificată. Acest lucru ne-a fost transmis, așa cum am spus anterior, în data de 29.05.2020, înregistrat la Primăria Municipiului Brăila”, a explicat Marian Dragomir.

Primarul a adăugat că în aceste condiţii va fi demarată procedura licitaţiei, documentația fiind pe traseu în momentul de față. În cadrul acestui proiect, FRF ar trebui să asigure montarea suprafeței de joc, una sintetică.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •