Sport

Dunarea Braila a invins cu 28-25 pe CSM Bistrita si s-a calificat in Final 4 al Cupei Romaniei

Dunarea Braila a invins cu 28-25 pe CSM Bistrita si s-a calificat in Final 4 al Cupei Romaniei

HC Dunărea Brăila este prima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României Fan Courier la handbal feminin. Echipa pregătită de Florentin Pera a învins cu 28-25 (16-15) pe CSM Bistrița, în sferturile de finală ale competiției. 

Partida a fost una echilibrată, chiar dacă Brăila a reușit să se desprindă și la 4 goluri, dar bistrițencele au recuperat și au fost și ele la conducere pe tabela de marcaj, dar nu la o distanță mai mare de un gol.

Shteriova a marcat primul gol al partidei, iar după ce Rodriguez a egalat, Cătălina Preda a înscris de două ori și a dus Brăila la 3-1. În minutul 9 Shteriova a dus Brăila la 4 goluri prima dată, scor 6-2. De la 9-5 în minutul 13 echipa oaspete a avut o perioadă foarte bună și în minutul 21 Szabo a reușit să egaleze la 10, iar un minut tot ea a adus Bistrița în avantaj, prima dată în acest meci.

În minutul 26 Corban și Vătu au marcat pentru Brăila și echipa lui Pera avea din nou două goluri avantaj, scor 14-12. Cu 13 secunde înaintea finalului Oana Chirilă a egalat la 15 dintr-o aruncare de la 7 metri, dar Brăila a avut ultimul atac și Vătu a marcat pentru 16-15, stabilind scorul primelor 30 de minute.

După pauză primele au marcat ardelencele, iar în minutul 35 Craiu a dus Brăila la două goluri avantaj, scor 19-17. În minutul 40 oaspetele au trecut din nou în avantaj, scor 20-21, după un gol marcat de fosta jucătoare a Brăilei, Alexandra Orșivschi. A fost ultima dată când Bistrița a condus în acest meci.

De la scorul de 22-21 în minutul 44, Brăila nu a marcat nici un gol timp de aproape 11 minute, dar nici oaspetele nu au marcat decât o dată. Corban a spart gheața și a marcat pentru 23-22. Cătălina Preda a reușit să înscrie pentru 25-23 și tribunele au simțit din nou că echipa se poate califica, chiar dacă mai erau cinci minute de joc.

După ce Paraschiv a redus din handicap Vătu a marcat de două ori și calificarea era deja tranșată cu 50 de secunde înaintea finalului. Laura Oltean Pristavița a redus din handicap, dar chiar dacă mai erau doar 5 secunde de joc Shteriova a vrut să mai înscrie o dată și a făcut-o în ultima secundă, stabilind scorul final, 28-25 pentru Dunărea Brăila.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -9 goluri (2 de la 7 m), Marija Shteriova -6, Cătălina Preda -4, Florentina Craiu -3, Daniela Corban -3, Cristina Gheorghe -2, Diana Axinte -1. În poartă Adriana Medvedova a avut 19 intervenții reușite. Au mai jucat: Iryna Shutska, Diana Munteanu.

Pentru CSM Bistrița au marcat: Laura Pristavița -7 goluri, Rodriguez -6, Szabo -5, Paraschiv -4, Chirilă – 2 ( 2 de la 7 m), Orșivschi -1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •