Social

Doua cazuri de infestare cu virusul West Nile in judetul Braila

Doua cazuri de infestare cu virusul West Nile in judetul Braila

Virusul West Nile a fost confirmat la încă două persoane, o femeie și un băiat din Brăila. Direcţia de Sănătate Publică a luat primele măsuri de alertare a instituțiilor abilitate. Cei doi pacienți sunt în afara pericolului.

Primele două cazuri de West Nile din acest an de la Brăila au fost confirmate la un copil de 11 ani și la o femeie de 69 de ani, care au fost înțepate de țânțari.

Potrivit reprezentanților DSP Brăila, în ambele cazuri este vorba despre forme ușoare ale bolii, iar persoanele au primit tratament și au fost externate din Spitalul Județean Brăila.

„Primul caz este un copil, băiat în vârstă de 11 ani, iar al doilea caz, o persoană adultă, o femeie de 69 ani. În ambele cazuri avem o evoluție bună, fără complicații. Cazurile au fost confirmate în mod official, am primit confirmarea pentru cazul al doilea. Persoanele nu mai sunt internate în spital”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Vasile Ștefan Ciochină.

Conform legii, zonele în care locuiesc cele două persoane vor fi monitorizate iar pe spațiile verzi se va face dezinsecție.

West Nile este un tip de virus răspândit de ţânţari. Factorii care favorizează apariția epidemiilor în Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente și intensificarea circulației de călători și mărfuri.

Specialiștii atrag atenția că, în cele mai multe cazuri, infecția nu prezintă iniţial simptome, dar, când acestea apar, sunt foarte variate și se manifestă în special prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până la apariția cazurilor din Brăila, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 12 cazuri de infecție cu West Nile, în șapte județe și municipiul București.

Anul trecut Brăila a fost pe locul 2 pe țară la numărul cazurilor de infecție cu West Nile, iar o brăileancă de 52 de ani, decedată pe 15 august la un spital din Brăila, fusese infectată cu virusul ”West Nile” după ce a fost înţepată de un ţânţar.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •