Silviu Mares 20 martie 2014
Doua asociatii de turism solicita Guvernului sa declare 2 mai zi libera in acest an
Doua asociatii de turism solicita Guvernului sa declare 2 mai zi libera in acest an
Doua asociatii de turism solicita Guvernului sa declare 2 mai zi libera in acest an

 

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului, anunţă agenţia Mediafax. 

Într-un comunicat de presă remis Mediafax se arată:

Ca şi anul trecut, această solicitare a celor două organizaţii a fost făcută în vederea sprijinirii turismului românesc, ţinând cont de faptul că, în toate destinaţile turistice din România, agenţiile de turism, hotelierii şi autorităţile locale au pregătit pachete speciale de cazare pentru mini-vacanţa de 1 Mai, precum şi activităţi specifice: concerte, concursuri, spectacole etc.

Cele două asociaţii semnatare au precizat că pe 1 mai se va lansa oficial sezonul estival pentru anul în curs, fiind pregătite atât pachete de cazare speciale, cât şi multe evenimente dedicate tinerilor care vor veni pe litoral.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistice din România, Corina Martin, în comunicat:

Şi în acest an am solicitat Guvernului României acordarea zilei de 2 mai liberă la nivel naţional în vederea impulsionării turismului românesc şi a creşterii circulaţiei turistice în toate staţiunile turistice din România şi sunt convinsă că şi în acest an vom fi sprijiniţi în acest sens. Pachetele turistice speciale de 1 Mai au fost lansate deja de colegii din toată ţara la Târgul de Turism al României, fiecare destinaţie în parte fiind pregatită să-şi primească turiştii cu această ocazie.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, va pica într-o zi de joi. Ziua de 2 mai ar urma să fie recuperată în cursul lunii mai.

 

Comentarii